schilderwerken verftechniek muurbeschilderingen

Impressionante schilderwerken

14-07-2017

Eén van de beste manieren om instant hoofden te doen draaien wanneer je gasten ontvangt in je huis, is een originele geschilderde muur! Verdient jouw muur ook net iets meer dan die witte primer? Check deze prachtige schilderwerken dan eens! Wedden dat je ook zo’n muur in je huis wil?

 

Maroc-stijl

Wie een exotisch tintje in zijn huiskamer wil creëren, kan een muur laten beschilderen met Maroc. De verftechniek Maroc op basis van marmerpoeder en kalk is tegenwoordig erg populair. Het sobere, fluweelachtige effect is gebaseerd op de muren van de oude Marokkaanse paleizen. Op en top geslaagd!

 
Het sobere, fluweelachtige effect is gebaseerd op de muren van de oude Marokkaanse paleizen.
Foto: Pinterest

De waterverflook

Waterverf blijkt niet alleen mooi te zijn op doek, ook op je muur kan je prachtige dingen creëren als je de ‘waterverflook’ nabootst. Hier lijkt het alsof er een penseel met waterverf of ecoline is uitgevloeid over de wand. Het resultaat? Magnifiek!

 
Waterverf blijkt niet alleen mooi te zijn op doek, ook op je muur kan je prachtige dingen creëren als je de ‘waterverflook’ nabootst.
Foto: Pinterest

Een reliëfmuur

In interieurdesign mag je al eens een gewaagde keuze maken, zeker wanneer het op schilderwerken aankomt. Durf origineel te zijn; onderstaande foto bewijst dat jouw interieur perfect wegkomt met een gedurfde ‘reliëfmuur’ in kalkverf bijvoorbeeld. Wie een extra wauw-effect wil, moet gaan voor een ondergrond met een korrelige textuur. Ons advies is wel om dit soort schilderwerken over te laten aan professionals; zo creëer jij ongetwijfeld het meest indrukwekkende resultaat!

 
Durf origineel te zijn; onderstaande foto bewijst dat jouw interieur perfect wegkomt met een gedurfde ‘reliëfmuur’ in kalkverf bijvoorbeeld.
Foto: Pinterest

Een geschilderde behanglook

Behangen? Neen hoor, geschilderd! Je kan indrukwekkende muurbeschilderingen bekomen door een verfrol met jouw favoriete print over de muur te rollen (in jouw gewenste kleur). Superleuk voor een originele kinderkamer of om één muur in de verf te zetten met een opvallende print!

 
Je kan indrukwekkende muurbeschilderingen bekomen door een verfrol met jouw favoriete print over de muur te rollen (in jouw gewenste kleur).
Foto: Pinterest

Afgewerkt met pleister

Wat een instant gorgeous effect heeft het om met een spons meerdere lagen in verschillende kleuren door elkaar te drukken en te af te werken met nonchalant aangebracht pleisterwerk. Zo krijg jij die gedroomde eyecatcher in je huis.

 
Wat een instant gorgeous effect heeft het om met een spons meerdere lagen in verschillende kleuren door elkaar te drukken en te af te werken met nonchalant aangebracht pleisterwerk.
Foto: Pinterest
Ben jij ook geïnspireerd door bovenstaande ideeën en wil jij graag een origineel beschilderde muur in je woning? Zie jij je dit bovendien niet zelf doen? Eureka: bij schilderwerken De Cleir geven ze jou het beste advies en voeren ze met plezier jouw schilderwerken uit!