Inbraakpreventie huis beschermen tegen inbraak

Inbraakpreventie: dit doe je verkeerd

10-07-2017

De gedachte dat er iemand onbekend in je huis geweest is en je spullen heeft meegenomen is heel eng. Het psychologische trauma is vaak groter dan het feit dat er spullen verdwenen zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om je huis te beschermen tegen inbraak. Een alarmsysteem is er één van, maar er zijn ook veel tips & tricks die je kan toepassen om dieven uit je huis te houden. Ontdek hier wat je tot nu toe verkeerd deed en hoe het beter kan.

 

1. Ramen laten openstaan

Je ramen laten openstaan of de deuren niet op slot doen… Het zijn klassieke fouten die gemaakt worden wanneer je het huis verlaat.
Er wordt vaak gezegd dat het voor dieven té voor de hand liggend is en dat ze zullen denken dat je juist wel thuis bent, maar niets is minder waar. Echte dieven houden al langer in het oog of je al dan niet op vakantie bent en zullen dus wél hun kans grijpen wanneer je even weg bent.
Gelukkig zijn er veel manieren om je huis te beschermen tegen inbraak.

2. Hoge hagen plaatsen

Ook in dit geval weten inbrekers wel beter. Ze zijn goed uitgerust en dragen kleding die wel tegen een stootje kan.

Ook in dit geval weten inbrekers wel beter.
Zelfs een haag met doorns zal hen dus niet tegenhouden. Bovendien zijn hoge hagen en veel struiken of planten juist dé manier voor inbrekers om ongezien in je tuin binnen te dringen en zich erin te verstoppen.

3. Alarm niet aanzetten

Veel mensen bij wie al ingebroken werd, beschikken eigenlijk over een geavanceerd alarmsysteem.

Helaas zetten ze het niet altijd aan wanneer ze even tien minuutjes weg zijn… Inbrekers houden dit in het oog en grijpen hun kans op zulke momenten, zelfs op klaarlichte dag. En wees eerlijk: op tien minuten kan je veel meenemen!
Inbrekers houden dit in het oog en grijpen hun kans op zulke momenten, zelfs op klaarlichte dag.

4. Waardevolle spullen bij het raam leggen

Wie waardevolle spullen zoals sierraden, een laptop of smartphone bij het raam legt, zorgt ervoor dat iedereen het kan zien… ook dieven.
Deze fout spreekt voor zichzelf: alles wat aan het raam ligt, is natuurlijk goed zichtbaar. Wie waardevolle spullen zoals sierraden, een laptop of smartphone bij het raam legt, zorgt ervoor dat iedereen het kan zien… ook dieven.

5.Rondvertellen dat je weg gaat

Je verheugt je natuurlijk op je vakantie en de hele wereld mag dat weten!

Doe dit toch maar liever niet, want niet heel de wereld heeft goede bedoelingen. Zelfs je plannen op sociale media posten kan gevaarlijk zijn, omdat iedereen daar kan zien dat je weg bent, zeker als je foto’s van je vakantie post.
Zelfs je plannen op sociale media posten kan gevaarlijk zijn, omdat iedereen daar kan zien dat je weg bent, zeker als je foto’s van je vakantie post.

6.Het licht uit laten

Een donker huis staat gelijk aan een huis waar niemand thuis is. Overdag vormt dit niet echt problemen, maar het is een goed idee om ’s avonds toch in één van de kamers een licht te laten branden als je weg bent. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is en kan je met een gerust hart weg gaan.

Een donker huis staat gelijk aan een huis waar niemand thuis is.
Ga je een hele week op vakantie? Dan kan je een timer instellen zodat je lamp op bepaalde tijdstippen aan en uit gaat. Of misschien heb jij wel zo’n applicatie die je toelaat om van op afstand het licht te bedienen?