Inbraakwerende voordeuren

23-04-2018
Het aantal inbraken ligt in België nog steeds erg hoog. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen tegenwoordig extra aandacht schenken aan de beveiliging van hun woning. Wist jij al dat er inbraakwerende voordeuren bestaan uit verschillende veiligheidsklassen, zoals deuren met resistance class 1, 2, 3 of 4? Dat zijn voordeuren die extra beveiligd zijn tegen inbraak en die je dus op beide oren doen slapen. Wanneer het om veiligheid gaat, kan je niet voorzichtig genoeg zijn!

 

Tegen professionele inbrekers

De gemiddelde gelegenheidsinbreker kan tegengehouden worden met goed hang- en sluitwerk, maar professionele inbrekers ben je alleen te slim af met inbraakwerende voordeuren. Deze zijn voorzien van inbraakvertragende materialen zoals staal en aluminium en van veilig hang- en sluitwerk in de vorm van meerpuntssluiting, dievenklauwen en zware scharnieren. Vaak zijn ze ook voorzien van een metalen deuromlijsting omdat die beter beveiligd is tegen manipulatie dan een houten deuromlijsting.

De gemiddelde gelegenheidsinbreker kan tegengehouden worden met goed hang- en sluitwerk, maar professionele inbrekers ben je alleen te slim af met inbraakwerende voordeuren.
Foto: Hörmann

Meervoudige vergrendeling

Wie zichzelf en zijn gezin maximaal wil beschermen tegen inbraak, installeert het best kwaliteitsvolle deuren met meervoudige vergrendeling in zijn woning. Bij dit type vergrendeling wordt de scharnierzijde van de deur beveiligd tegen optillen. Met inbraakwerende voordeuren geef jij inbrekers geen schijn van kans. Wie kiest voor voordeuren met een efficiënte inbraakwerende veiligheidsuitrusting, kiest daarmee voor extra comfort en veiligheid.

Wie zichzelf en zijn gezin maximaal wil beschermen tegen inbraak, installeert het best kwaliteitsvolle deuren met meervoudige vergrendeling in zijn woning.
Foto: Hörmann

Stalen veiligheidsdeuren

Stalen inbraakwerende voordeuren zijn doorgaans volledig gemaakt uit staal en voorzien van houten of gelamineerde panelen omwille van het esthetisch aspect. Er bestaan diverse afwerkingsmogelijkheden zoals bekleding met houtpanelen of design materialen zodat deze deuren volledig afgestemd kunnen worden op het karakter van jouw woning. Deze gepantserde deuren bieden een hoge weerstand tegen inbraakpogingen.

Stalen inbraakwerende voordeuren zijn doorgaans volledig gemaakt uit staal en voorzien van houten of gelamineerde panelen omwille van het esthetisch aspect.
Foto: Hörmann

Slechte vrienden nemen de achterdeur

Goede vrienden komen langs achteren, zo luidt het gezegde in de volksmond. Helaas geldt dit ook voor ‘slechte vrienden’. Inbrekers nemen vaak de achterdeur omdat die doorgaans minder sterk beveiligd is dan de voordeur. Daarom is het raadzaam om ook kwaliteitsdeuren met extra veiligheidsuitrusting te kiezen als achterdeuren of deuren voor bijvoorbeeld kelders, bijgebouwen, en garages. Deze deuren vormen vaak de zwakste schakels als het gaat om inbraak van je huis. 

Inbrekers nemen vaak de achterdeur omdat die doorgaans minder sterk beveiligd is dan de voordeur.
Foto: Hörmann
Droom jij er ook van om op beide oren te slapen? Hecht jij belang aan veiligheid en gemoedsrust? Kies dan voor inbraakwerende voordeuren van uitmuntende kwaliteit: Hörmann is Europees marktleider op het vlak van ontwikkeling en productie van deuren van hoge kwaliteit. Zij beschikken over voordeuren met een veiligheidsuitrusting die tot de absolute top behoren. De gecertificeerde inbraakwerende eigenschappen van hun voordeuren worden zelfs door politiediensten aanbevolen. Be safe!