Industrial interior: zo doe je dat!

23-04-2018
Een industrieel interieur combineert het beste van 2 werelden: de materialen die gebruikt worden zijn vaak goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, maar het resultaat ziet er onwezenlijk chique (en duur) uit. Benieuwd om zelf aan de slag te gaan om jouw interieur een typische urban look and feel te geven? Volg dan deze tips!

 

Geef jezelf ruimte

Je interieur een industriële look geven begint al bij de indeling van de ruimtes zelf. Hoe meer grote, open ruimtes, hoe beter. Sla dus die binnenmuren uit en vervang enkel de deuren die hoognodig zijn door trendy stalen schuifdeuren.

Je interieur een industriële look geven begint al bij de indeling van de ruimtes zelf.
Bron: Decoist

Ruwe materialen

Industrieel design werkt met ruwe, goedkope materialen. Denk aan tafeltjes die uit niet meer bestaan dan een stuk glas op metalen poten. Of een tafel op schragen. Een gegoten betonnen vloer geeft die unieke, hippe fabriekslook. Maar dat de materialen die gebruikt worden goedkoop zijn, betekent helaas niet dat je meubelen of afwerking dat ook is. Industrial design stukken kunnen een behoorlijke duit kosten! Handige Harry’s kunnen dan ook best zoveel mogelijk zelf doen.

Industrieel design werkt met ruwe, goedkope materialen.

Niet te veel afwerking

Ben jij geen Handige Harry? Dan nog hoef je je niet te veel zorgen te maken. Een slordige afwerking past nu eenmaal bij industrieel design. Zichtbare lasnaden zijn een pluspunt. Ruw geschuurde houten meubels nog beter. En als je muren gewoon rode bakstenen tonen (al dan niet witgekalkt) in plaats van perfect aansluitend behangpapier, dan zit je helemaal op de goeie weg.

Zichtbare lasnaden zijn een pluspunt.
Bron: &Suus

Verlichting en decoratie

Ook hier geldt de regel: hoe stoerder hoe beter. Ga niet voor perfect gladde bloempotten, maar kies ruwe, stenen plantenbakken of gerecycleerde materialen, zoals oude palletten. Verlicht je hippe place met filamentlampen waar je de gloeidraden in ziet branden, en met vintage fabriekslampen. Hou je interieur sober en werk met neutrale tinten zoals wit, grijs, zwart en bruin. Hier en daar een houttoets of een accentkleur, en je bent klaar!

 
Verlicht je hippe place met filamentlampen waar je de gloeidraden in ziet branden, en met vintage fabriekslampen.
Bron: Interior by studio M