Leg een industriële vloer in je woning

24-10-2017

Vloeren bepalen voor een groot deel mee de uitstraling van je interieur. Industriële vloeren zijn tegenwoordig erg populair en worden ook steeds vaker in privéwoningen gelegd. Ze ogen dan ook bijzonder chic en modern en ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleurencombinaties waardoor jij een unieke sfeer creëert in je woning! Wij sommen de verschillende soorten industriële vloeren voor je op.

Vloeren bepalen voor een groot deel mee de uitstraling van je interieur.

Een gietvloer in een experimentele kleur

De redenen waarom gietvloeren de laatste jaren steeds vaker gebruikt worden, zijn onder meer omdat ze aangenaam zijn om op te lopen, volledig naadloos zijn en een strakke look geven aan je woning. Door een gietvloer te integreren in je woonruimte, geef jij jouw woning die gedroomde industriële look! Durf experimenteren en ga eens voor een gewaagde kleur. Met een witte, zwarte of zelfs bordeauxrode gietvloer waan jij je in no time in een oud pakhuis waar het gezellig vertoeven is!

Door een gietvloer te integreren in je woonruimte, geef jij jouw woning die gedroomde industriële look!

Een troffelvloer in je nieuwbouwwoning

Wil jij eens iets origineels doen in jouw renovatieproject of nieuwbouwwoning? Denk er dan eens over na om een troffelvloer te plaatsen. Omdat ze vloeistofdicht, slijtvast en hygiënisch zijn, zijn troffelvloeren bijzonder geschikt voor douches, toiletruimtes en badkamers. Maar ze kunnen even goed geplaatst worden in keukens, garages of woonkamers. Dit type vloer heeft een fijne, korrelige structuur door de mengeling van fijne grindkorrels, zand en bindmiddel en daardoor oogt hij egaler dan bijvoorbeeld een steentapijt.

Denk er dan eens over na om een troffelvloer te plaatsen.

Een steentapijt

De tijd dat steentapijten veelal gebruikt werden in kantoorruimtes of winkels, ligt ver achter ons. Grindvloeren worden tegenwoordig even vaak in privéwoningen gelegd. Een steentapijt of grindvloer bestaat uit gladgepolijste rivierkorrels. Aangezien je de grindkorrels in verschillende kleuren kan schilderen, kan je een steentapijt volledig aanpassen aan je interieur. Bovendien kan je kleuren combineren of figuren in de vloer verwerken. Op-en-top origineel!

Een steentapijt of grindvloer bestaat uit gladgepolijste rivierkorrels.
Ben jij geïnspireerd door bovenstaande vloeren en ben jij gebeten om je woning die industriële designlook te geven? Leg je oor dan eens te luister bij Accent Vloeren: zij helpen jou graag bij de keuze en de plaatsing van jouw geliefkoosde industriële vloer!