Wat is intelligente gevelverf?

18-02-2018

Heb jij al gehoord van intelligente gevelverf? Vraag jij je nu wel af hoe verf in hemelsnaam intelligent kan zijn? Wel, geen nood. We hebben het in dit artikel mooi voor je samengevat. Zo ben jij weer op de hoogte van de laatste nieuwe trend op vlak van gevelafwerking en/of –renovatie.

 

Eerst was er sierpleister

Het is al meer dan twintig jaar geleden dat de eerste huizen afgewerkt met gevelpleister geplaatst werden. Kan je geloven dat ‘crepi’ al zolang meegaat? Toch is het wel echt het geval. Dat gevelpleister erg populair is in België kan je in het straatbeeld duidelijk opmerken. De eerste huizen die bepleisterd werden, hebben nu wel stilletjes aan een opknapbeurt nodig. Bij baksteen tolereren we dat de stenen er wat ‘vuil’ uitzien, maar bij sierpleister niet. Sierpleister geeft je huis namelijk een moderne uitstraling, dus je gevel een opknapbeurt geven na een tijdje doet wonderen.

Het is al meer dan twintig jaar geleden dat de eerste huizen afgewerkt met gevelpleister geplaatst werden.
Foto: Sto nv

Intelligente gevelverf

De vraag naar gevelverf is de laatste jaren alleen maar gestegen. Om je huis een mooie, frisse look te geven kan je jouw gevel overschilderen met intelligente verf. Maar wat maakt zo’n verf nu net intelligent? Wel, bij de ontwikkeling van verf wordt al lang niet alleen meer naar kleur gekeken. Gevelverf kan namelijk ook extra bescherming bieden, een langere levensduur garanderen, en daarnaast kleurenstabiliteit en duurzaamheid verzekeren. Als een verf deze extra voordelen bezit, spreken we van intelligente verf. That’s it! TIP: overschilder je sierpleister meteen na de plaatsing. Zo krijg jij een resultaat waar je nóg langer zorgeloos van zal kunnen genieten.

De vraag naar gevelverf is de laatste jaren alleen maar gestegen.
Foto: Sto nv

Waarom je gevel renoveren?

Heb jij zelf nog geen gevelrenovatie laten uitvoeren? Dan wordt het misschien tijd om hier eens over na te denken. Met gevelrenovatie geef je jouw woning niet alleen een nieuwe look, maar bescherm je deze ook tegen invloeden van buitenaf. Laat ons eerlijk zijn: in België krijgt je gevel toch wel wat wind, koude, en vooral regen te verduren. Voel jij de koude ook van de muren komen als je er dichtbij staat? Dan zal je al gauw je verwarming hoger zetten om het binnen warm te krijgen, maar dat is natuurlijk geen duurzame oplossing. Wist je trouwens dat je voor gevelrenovatie een premie kan aanvragen? Beter isoleren loont dus echt!

Met gevelrenovatie geef je jouw woning niet alleen een nieuwe look, maar bescherm je deze ook tegen invloeden van buitenaf.
Foto: Sto nv

En de afwerking?

Wanneer je beslist om je gevel te renoveren, zal je eerst een keuze moeten maken uit het ruime aanbod aan materialen. Zo kan je ervoor opteren om te werken met hout of leien, maar sierpleister en steenstrippen zijn zeker ook opties. Hoe beslis je? Je kijkt naar de bestaande gevel en natuurlijk ook naar je eigen smaak. Waar hou je best rekening mee? Weerbestendigheid, isolatiewaarde, onderhoud, en duurzaamheid. Check zeker de voor- en nadelen van elk materiaal. En vergeet niet om achteraf eventueel af te werken met intelligente gevelverf!

Wanneer je beslist om je gevel te renoveren, zal je eerst een keuze moeten maken uit het ruime aanbod aan materialen.
Foto: Sto nv

Bewust bouwen

Wanneer je nog op zoek bent naar een partner voor gevelisolatiesystemen ben je bij Sto nv echt wel op de juiste plaats. Hoort jouw woning bij één van de woningen die al jaren geleden bepleisterd werd met crepi? En is er nood aan wat renovatiewerken? Bekijk dan zeker de gevelverf StoColor Lotusan en StoColor Dryonic. Beide intelligente verven hebben hun eigen voordelen. Zo werd StoColor Lotusan gebaseerd op de lotusplant. Regenwater parelt namelijk in druppels van de plant af en neemt zo het vuil mee. Door deze verf zal het vuil mee met de regen van de gevel spoelen. StoColor Dryonic is daarentegen een verf die ervoor zorgt dat gevels snel drogen na regen of mist. En het beste van alles? Beide verven zijn beschikbaar in een heel ruim assortiment aan kleuren. Win-win!

Wanneer je nog op zoek bent naar een partner voor gevelisolatiesystemen ben je bij Sto nv echt wel op de juiste plaats.
Foto: Sto nv