Veelgemaakte fouten in je interieur

02-04-2018

Bij het inrichten van je huis moet je met zoveel verschillende zaken rekening houden dat je soms door het bos de bomen niet meer kunt zien. Is jouw interieur toe aan verandering? Dan kan je perfect rekening houden met deze tips! Wie weet doe jij wel iets verkeerd waardoor de inrichting van je woonplaats niet tot zijn recht komt. Ons advies zet je alvast op het goede pad!

 

Neem grotere kunst

Op vlak van kunst moet je een goede balans vinden in je woning. De kunstvoorwerpen aan de muren moeten allemaal ongeveer dezelfde vorm hebben. Combineer dus geen ronde schilderijen met vierkante kaders. Als je kunstwerken fout plaatst, komt dit de kamer –helaas- niet ten goede. Zorg dat de werken bijdragen aan je woning en niet zorgen voor (negatieve) afleiding. Wist je trouwens dat kunst helemaal niet duur hoeft te zijn? Je kan er natuurlijk ook gewoon zelf maken.

 
Op vlak van kunst moet je een goede balans vinden in je woning.
Foto: Etsy

Hout is hip

Ja! Hout is echt helemaal hip! Maar pas op met wat je koopt. Kies voor meubelen in hout met natuurlijke kleuren en niet met opvallende tinten die in de natuur nooit kunnen voorkomen. Tip: hout moet er natuurlijk uitzien. Heb jij al andere stukken in je huis? Don’t worry. Je moet niet alles terug wegdoen, maar als je op zoek bent naar nieuwe meubelen, kies dan zeker voor hout met natuurlijke kleuren.

 
Kies voor meubelen in hout met natuurlijke kleuren en niet met opvallende tinten die in de natuur nooit kunnen voorkomen.
Foto: Pinterest

Sofa away

Wil je een nieuwe sofa kopen? Top! Maar let wel op wat je net aankoopt. Het hoeft niet duur te zijn of zelfs niet hypermodern, maar zorg ervoor dat je sofa past binnen je interieur. Wat moet je net zoeken in een zetel? Denk simpel, kwaliteitsvol, en werk vooral af met leuke kussens.

 
Wil je een nieuwe sofa kopen?
Foto: Pinterest

Up is down

Gordijnen mogen nooit tot op de grond hangen. Deze veelgemaakte fout is gelukkig snel op te lossen. Om je huis (en natuurlijk ook de kamer) groter te doen lijken, moet je er dus voor zorgen dat je gordijnen hoog genoeg hangen. Bovendien krijg je er ook meer licht mee binnen. Double win!

 
Gordijnen mogen nooit tot op de grond hangen.
Foto: Pinterest

Werk af met tapijt

Ben jij echt 100% pro tapijten? Check! Steek gewoon in je achterhoofd dat een vloerkleed nooit te klein mag zijn. Zo moet je bijvoorbeeld in je woonkamer een tapijt hebben dat de hele zitruimte bedekt. Dit is toch waar de party happens, niet? Er is echter wel één uitzondering. Als je huis klein is en je sofa tegen de muur staat, kan een klein tapijtje wonderen doen.

 
Ben jij echt 100% pro tapijten?
Foto: Pinterest