Daarom is isoleren zo belangrijk

26-09-2017

Heb jij maandelijks een hoge energiefactuur? Dan kan het zijn dat jouw woning onvoldoende is geïsoleerd. In dat geval doe je er goed aan om je huis van extra isolatie te voorzien. Wie zijn woning namelijk voldoende isoleert, kan aanzienlijk besparen op zijn energiefactuur en creëert bovendien een aangenamer warmtecomfort in zijn woning.

 

Muren

Wie zijn muren goed isoleert, kan energiezuiniger leven aangezien muurisolatie gemiddeld zo’n vijfentwintig procent bespaart op warmteverlies. Muurisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in jouw woning veel beter behouden blijft, wat resulteert in een verhoogd warmtecomfort. Extra win: het geluid van buitenaf wordt beter tegengehouden waardoor muurisolatie ook een geluidsisolerend effect heeft!

Wie zijn muren goed isoleert, kan energiezuiniger leven aangezien muurisolatie gemiddeld zo’n vijfentwintig procent bespaart op warmteverlies.

Dak

Geloof het of niet, maar dakisolatie is de meest effectieve isolatie-ingreep. Slecht geïsoleerde daken verliezen namelijk tot 35% van de warmte. Met een goed geïsoleerd dak doe je alleen maar voordelen: in de winter blijft de warmte beter in je woning en tijdens de zomermaanden kan de warmte minder snel binnendringen, wat een koeler huis oplevert in tijden van hitte. Wist je trouwens al dat het ook de waarde van je huis verhoogt?!

Slecht geïsoleerde daken verliezen namelijk tot 35% van de warmte.

Vloeren

Het spreekt voor zich: wie vloerisolatie plaatst in zijn woning, heeft tijdens de winter veel minder snel koude voeten. Ook wordt het geluid van de kamer onder of boven de geïsoleerde vloer beter tegengehouden. Bovendien voorkomt een goed geïsoleerde vloer vochtproblemen doordat het condenserend vocht uit de kelder bestrijdt.

Het spreekt voor zich: wie vloerisolatie plaatst in zijn woning, heeft tijdens de winter veel minder snel koude voeten.

Zolder

Wie een slecht geïsoleerde zolder heeft, verliest veel warmte langs het dak waardoor de energie naar buiten vliegt zonder dat je het doorhebt. Als je trouwens veel last hebt van omgevingsgeluiden, dan kan je dat ongemak ook stevig verminderen door jouw zolder goed te isoleren. Hallo extra speelruimte voor de kinderen, slaapkamer of bureau!

Wie een slecht geïsoleerde zolder heeft, verliest veel warmte langs het dak waardoor de energie naar buiten vliegt zonder dat je het doorhebt.
Ben jij overtuigd van de vele voordelen van een goed geïsoleerd huis? Ga dan eens langs bij GT Foam: zij zijn dé isolatiespecialist bij uitstek. Zij geven je gericht advies en realiseren al jouw isolatiewerken. Wist je trouwens al dat je kan genieten van een aantal mooie isolatiepremies, wat het isoleren van jouw woning financieel nog interessanter maakt. Informeer gerust eens bij hen naar de mogelijkheden!