Hoe richt je een kantoorruimte in?

23-04-2018

Wat is een perfecte kantoorruimte? Het is een plek die functioneel en mooi is, maar ook uitstraalt waarvoor het bedrijf staat. Heb je het kantoor van Google in Tel Aviv al eens bekeken? Juist ja. De inrichting van je kantoor is met andere woorden niet alleen een inspiratiebron voor de werknemers, maar ook het visitekaartje voor klanten. Dus… Hoe richt je deze ruimte nu het best in? Enkele tips.

 

Start met een moodboard

In het merendeel van de gevallen wordt er om een kantoor in te richten beroep gedaan op een externe partner. Toch kan je het hen al wat gemakkelijker maken door jouw ideeën en wensen op een moodboard samen te vatten. Vergeet zeker niet de mening van je collega’s te vragen, want iedereen is anders. Hoe begin je eraan? Door het internet af te schuimen en daar ideetjes op te doen, natuurlijk!

In het merendeel van de gevallen wordt er om een kantoor in te richten beroep gedaan op een externe partner.

Create unlimited creativity

Vergeet kleine, individuele hokjes; ga voor open ruimtes! Hoewel je vroeger wat meer privacy had, stimuleert een grote open ruimte overleg en interactie tussen collega’s. Bovendien kunnen er zo meer werkplekken ontstaan op dezelfde oppervlakte, én heb je meer plek voor teamwork. Voorzie wel altijd enkele van die cubicles waar collega’s zich kunnen afzonderen indien nodig. PS Een hoofdtelefoon kan wonderen doen wanneer je graag naar muziek luistert. Alleen opletten dat je collega’s je niet zien shaken op je favoriete lied! ;-)

Vergeet kleine, individuele hokjes; ga voor open ruimtes!

Groen, groen, ogen zo groen?

Wist je dat groen niet alleen een fris tintje is, maar dat het ook veel energie geeft? Verwerk het dus zeker in je inrichting. Dit kan op twee manieren: de kleur groen of gewoon planten, natuurlijk! Bloemen en planten verbeteren trouwens ook de stemming en dragen bij aan schone lucht op kantoor. Een nadeel? Je mag niet vergeten om ze water geven! Verder kan je enkele schilderijen of leuke posters omhoog hangen. Zorg er gewoon voor dat je werknemers een plek krijgen waar ze graag tijd spenderen. Je bent er tenslotte vaak genoeg hé…

Bloemen en planten verbeteren trouwens ook de stemming en dragen bij aan schone lucht op kantoor.

Work hard, play hard

Zoals reeds gezegd, voorzie je in een kantoorruimte ook best enkele kleine ruimtes waar je collega’s zich kunnen terugtrekken op momenten van pure concentratie. Toch zijn er nog enkele andere plaatsen die je niet mag vergeten; de lunchruimte bijvoorbeeld. Of hey, maak een coffee hoekje en zet er zeker een pot snoep (of fruit). Misschien krijg je wel de beste ideetjes terwijl je van een koekje smult. Of wat dacht je van stickers op de deuren van het toilet? Maar da’s nog niet alles, want waarom voorzie je geen leuk extraatje zoals een vergadertafel die je kan omvormen tot pooltafel? Ja, waarom niet?!

Zoals reeds gezegd, voorzie je in een kantoorruimte ook best enkele kleine ruimtes waar je collega’s zich kunnen terugtrekken op momenten van pure concentratie.
Foto: Officer bvba
Door met bovenstaande tips aan de slag te gaan, krijg jij gegarandeerd een efficiënt ingericht kantoor. Wil je de hulp inschakelen van een professional? Neem dan contact op met Officer bvba uit Zoersel. Zij nemen de totaalinrichting van het kantoor graag van je over. De vloer, de verlichting, de decoratiestukken, en zelfs de meubelen, ze staan te popelen om je verder te helpen!