De mooiste kleuren voor je slaapkamer

11-04-2018
Eén van de belangrijkste kamers in je woning is de slaapkamer. Je spendeert er immers ook heel wat tijd, tel maar eens uit! Daarom is het belangrijk dat je de slaapkamer goed inricht. Wij zochten uit welke kleuren je het best kan gebruiken bij die inrichting.

 

Blauw blauw blauw

Een slaapkamer dient hoofdzakelijk om te slapen. Het is dan ook belangrijk dat je je er in een relaxte mood voelt. Om die mood op te wekken is het aangeraden de kleur blauw te gebruiken. Die kleur straalt namelijk rust uit!

 
Een slaapkamer dient hoofdzakelijk om te slapen.
Foto: Pinterest

White walls

Een andere manier om rust en ontspanning te creëeren, is het gebruik van sobere kleuren, zoals bijvoorbeeld wit of beige.

 
Een andere manier om rust en ontspanning te creëeren, is het gebruik van sobere kleuren, zoals bijvoorbeeld wit of beige.
Foto: Pinterest

It was all yellow

Door gebruik te maken van opwekkende kleuren zoals geel en oranje, creëer je juist een opwekkende sfeer. Dit kan ’s ochtends helpen om beter op te staan!

 
Door gebruik te maken van opwekkende kleuren zoals geel en oranje, creëer je juist een opwekkende sfeer.
Foto: Pinterest

Nature’s best

Nog een tip om helemaal relaxed te worden is om de natuur naar je slaapkamer te halen. Dit kan door middel van planten, materialen, kleuren of door bijvoorbeeld behangpapier in dit thema!

 
Nog een tip om helemaal relaxed te worden is om de natuur naar je slaapkamer te halen.
Foto: Pinterest

Pastel party

Wie zowel het rustgevende als het opgewekte wil combineren, kan kiezen om de slaapkamer in te richten met frisse pasteltinten, gecombineerd met wit. Zo krijg je een mix tussen the best of both worlds, zonder te overdrijven!

 
Wie zowel het rustgevende als het opgewekte wil combineren, kan kiezen om de slaapkamer in te richten met frisse pasteltinten, gecombineerd met wit.
Foto: Pinterest