interieur

Kleur je interieur: dé trends voor het najaar

19-07-2017

Aangezien kleuren grotendeels de sfeer en de uitstraling van een ruimte bepalen, kunnen ze je interieur maken of kraken. Volgens Laurie Pressman, vicepresident van het PANTONE kleureninstituut, wordt het grote thema op vlak van interieur dit komend najaar de vermomming. Het komt er op neer om subtiele toetsen toe te voegen aan je interieur in dé trendkleuren van het najaar.

 

And the winner is… pink!

Roze vormt in het komende herfst- en winterseizoen het centrum van alle kleuren. Van zalmroze naar bleekroze tot huidkleurig roze: alles kan. Zelfs andere kleuren zoals off-white, blauw of beigetinten zullen een vleugje roze in zich dragen. Op en top romantisch!

 
Van zalmroze naar bleekroze tot huidkleurig roze: alles kan.
Foto: Pinterest

Haal de zon in huis

Geel associeer je spontaan met de lente of de zomer, maar ook dit najaar kan je de kleur van de zon in huis halen. Aangezien geel een belangrijke kleur wordt en officieel goedgekeurd is door de experts van hét kleureninstituut Pantone, kan je er helemaal niets mee misdoen. Dit najaar is het dus helemaal done om je interieur een vrolijke, zonnige boost te geven.

 
Aangezien geel een belangrijke kleur wordt en officieel goedgekeurd is door de experts van hét kleureninstituut Pantone, kan je er helemaal niets mee misdoen.
Foto: Pinterest

Bruin en donkerpaars

Wij vinden het een ietwat vreemde combinatie, maar dit najaar zullen bruintinten hand in hand gaan met donkerpaars. Een voordeel van deze donkere kleuren: gezelligheid troef!

 
Wij vinden het een ietwat vreemde combinatie, maar dit najaar zullen bruintinten hand in hand gaan met donkerpaars.
Foto: Pinterest

Scandinavisch Wit

Wit doet het de laatste jaren erg goed in het interieur en niet alleen in Scandinavische huizen. Die trend blijft ook dit najaar nog voort duren. Wie de natuurlijke lichtinval in zijn huis graag versterkt en daarbij een frisse uitstraling wil, gaat voor maagdelijk wit.

 
Wie de natuurlijke lichtinval in zijn huis graag versterkt en daarbij een frisse uitstraling wil, gaat voor maagdelijk wit.
Foto: Pinterest

Turquoise

De groentrend verschuift dit najaar van diepgroen naar turquoise. Gedurfd, maar met soms indrukwekkende resultaten tot gevolg. Door zijn mix van blauw en groen doet turquoise spontaan denken aan de oceaan en heeft het een verkoelend en ontspannend effect op je interieur.

 
Door zijn mix van blauw en groen doet turquoise spontaan denken aan de oceaan en heeft het een verkoelend en ontspannend effect op je interieur.
Foto: Pinterest

Koraalrood

Een gedurfde kleur dit najaar is koraalrood. Vooral in combinatie met metallics in je interieur zoals goud, koper, brons of zilver zorgt het voor een onovertroffen ‘wauw’-effect. Rood komt mooi tot zijn recht in een sociale ruimte zoals bijvoorbeeld de keuken. Omdat rood een motiverend effect heeft op je gemoed, laten veel restaurants deze kleur in hun interieur verwerken. Knap in combinatie met wit of roze!

 
Vooral in combinatie met metallics in je interieur zoals goud, koper, brons of zilver zorgt het voor een onovertroffen ‘wauw’-effect.
Foto: Pinterest