De kerst nadert met rasse schreden. Na maanden heerlijk buiten te hebben geleefd merk ik dat ik steeds meer behoefte heb me heerlijk terug te trekken in mijn huis. Ik heb opeens weer oog voor hoe mijn huis eruit ziet en ik struin de winkels af om de boel weer een beetje gezellig te maken. Het liefst ga ik eigenlijk de deur niet meer uit, ook omdat het buiten steeds kouder wordt. Het is eigenlijk wel interessant hoe het biologische ritme van de mens werkt. Dat ritme gaat moeiteloos mee met de jaargetijden. In de winter worden we net een beer die alleen nog maar in winterslaap wil gaan. Nou vind ik het wel een beetje zonde om de hele dag te slapen, maar in zekere zin trek ik me ook terug in mijn holletje, lees mijn huis. Omdat ik nogal een koukleum ben, moet ik dus ook iets aan de warmtevoorziening doen. Het liefst op een wat goedkopere manier zodat ik niet steeds de kachel op heel hoog hoef te zetten. Daarvoor heb ik de oplossing gevonden: Klippan!

Klippan: mooie en warme plaids

Ik ben dol op Klippan. Dit Zweedse bedrijf, opgericht in 1879, levert warme maar vooral hele mooie plaids die geweldig staan op mijn bank. En omdat je ze kan krijgen in heel veel kleuren en prints kan je op eenvoudige wijze je interieur steeds een andere aanblik bieden. Dus als ik een keer niet onder die plaid lig, wat niet zo heel vaak voorkomt, geeft hij mijn bank een hele andere uitstraling. Klippan maakt zijn plaids van eco-wol en eco-katoen. Het materiaal is super en het helpt me om heerlijk warm te blijven. En ik vind de plaids gewoon mooi. Mijn huis knapt er echt van op. Zo kan ik de winter echt tegemoet, gezellig en warm in mijn huisje.

Nog meer sfeer

Ondertussen breng ik nog meer sfeer in huis door ook een hele hoop kaarsen aan te schaffen. In de zomer gooi ik die net zo hard weer weg, maar in de winter vind ik die dansende vlammetjes heel gezellig. Vervolgens gaat de kerst cd op en het is genieten geblazen met een grote mok chocolademelk met slagroom. Heerlijk, ik zou het liefst weken achtereen zo zitten. Helaas moet ik toch af en toe naa buiten voor mijn werk en de boodschappen en zo. Dan moet ik de Klippan plaid van me afgooien, de kaarsjes uitblazen en de hort op. Alleen maar om wat mij betreft weer zo snel mogelijk thuis te komen!