Landelijk wonen in een strak interieur

22-12-2017

Hou je van de natuurlijke, sfeervolle look and feel van landelijk wonen maar voel je ook wat voor modern design? Goed nieuws: combineer het beste van de twee werelden dan eens en creëer een unieke woning met een strak interieur en een landelijke uitstraling. Modern ingerichte landelijke villa’s zijn de laatste jaren enorm populair! Deze woningen ademen dan ook klasse en eigentijdsheid uit zonder de typische warme sfeer van landelijk wonen te verliezen.

 

Eigentijdse meubelen

Een tijdloze, landelijke woning met een strak, modern kantje bekom je eenvoudigweg door te kiezen voor een landelijk exterieur en een modern interieur. Kies voor iets strakkere meubelen zoals een moderne sofa en verlichting. Belangrijk hierbij is wel om niet te overdrijven: extravagant topdesign past nu eenmaal niet in landelijke woningen.

 
Een tijdloze, landelijke woning met een strak, modern kantje bekom je eenvoudigweg door te kiezen voor een landelijk exterieur en een modern interieur.
Foto: Magnus Villas

Zwart-wit contrast

Een eigentijdse, landelijke woning kan je gemakkelijk bekomen door te kiezen voor hout in combinatie met een stijlvol zwart-witcontrast. Door de toevoeging van zwarte en witte materialen krijgt een landelijke woning op slag een iets eigentijdsere toets. Ga niet voor een totale houtlook maar combineer met witte of zwarte meubelen of accenten. Hout in combinatie met wit zorgt voor een ontspannen maar toch frisse uitstraling. Gecombineerd met het stoere van zwart schept dit een mooi contrasterend effect.

 
Een eigentijdse, landelijke woning kan je gemakkelijk bekomen door te kiezen voor hout in combinatie met een stijlvol zwart-witcontrast.
Foto: Pinterest

In combo met steen

Als je in je interieur combineert met materialen vervaardigd uit steen, dan oogt het geheel ook al net iets moderner. In de badkamer kan je bijvoorbeeld een marmerlook kiezen of in de keuken kan je het werkblad van het keukenaanrecht laten vervaardigen uit composietsteen. Ook het lavabomeubel in de badkamer kan je bijvoorbeeld laten bekleden met natuursteen. De combinatie van steen en hout is sfeer- en stijlvol!

 
In de badkamer kan je bijvoorbeeld een marmerlook kiezen of in de keuken kan je het werkblad van het keukenaanrecht laten vervaardigen uit composietsteen.
Foto: Home Sweet Home

Moderne verlichting

Wie in een landelijk huis woont en zijn interieur wil opwaarderen door het in een modern jasje te steken, doet er goed aan om de verlichting aan te pakken. Door traditionele lampen of lusters te vervangen door moderne belichting zoals spots, design verlichting of een strakke ‘lichtbak’, geef je je woning op slag een eigentijdsere uitstraling.

Wie in een landelijk huis woont en zijn interieur wil opwaarderen door het in een modern jasje te steken, doet er goed aan om de verlichting aan te pakken.
Foto: Interieur Designer