Zo creëer jij een landelijke slaapkamer

13-04-2018

Een landelijke slaapkamer ademt sfeer en romantiek uit. Helemaal tot rust komen, dat doe je dan ook in een slaapkamer in cottage stijl. Wij geven je tips hoe je een sfeervolle landelijke slaapkamer creëert om van weg te dromen…

 

De vloerbekleding

Om de cottagestijl ook in je slaapkamer door te trekken, spreekt het voor zich dat je daarvoor het best natuurlijke materialen gebruikt, bij voorkeur hout. In een landelijke slaapkamer heeft alles zachte kleuren en wordt gebruik gemaakt van ‘warme’ materialen, van vloer tot wanden en meubelen. Parket is de vloerbekleding bij uitstek als je een cottage slaapkamer wil. Wil je een nog knusser geheel? Leg dan een wollig tapijt op de parket.

 
Om de cottagestijl ook in je slaapkamer door te trekken, spreekt het voor zich dat je daarvoor het best natuurlijke materialen gebruikt, bij voorkeur hout.
Foto: Pinterest

Het bed als eyecatcher

In een landelijke slaapkamer kan je verschillende kanten op met het bed. Ofwel kan je voor een houten variant kiezen waarin al dan niet motieven zijn gekerfd, maar ook een stalen bed met opvallend frame of een bed met stoffen bekleding zijn geschikt. In landelijke slaapkamers wordt vaak een sierlijk hoofdbord achter het bed geplaatst in hout of stof met noppen. Leg geen drukke prints op je bed, want dat doet afbreuk aan de landelijke stijl. Je kiest veel beter voor zachte, lichte en neutrale tinten als beddengoed.

 
In een landelijke slaapkamer kan je verschillende kanten op met het bed.
Foto: Het Moonhuis

Zachte wittinten en beige

Een landelijke slaapkamer komt het best tot zijn recht als je neutrale, zachte kleurtinten kiest. Gebroken wit, zandtinten en taupe zijn ideaal voor wie in cottage stijl wil overnachten. Spierwit kan je beter wel vermijden: dat oogt namelijk niet romantisch maar steriel. Ook donkerblauw of donkergroen kunnen perfect als basiskleur dienen voor je landelijke slaapkamer, zolang je het maar bij de zachte kleurvariant houdt.

 
Een landelijke slaapkamer komt het best tot zijn recht als je neutrale, zachte kleurtinten kiest.
Foto: Pinterest

Sfeerverlichting

Wil je een op-en-top romantische sfeer in je slaapkamer toveren? Dan maakt sfeervolle verlichting daar deel van uit. Ga voor wandlampjes, een landelijke luster of een luxueuze staande lamp, maar kies hoe dan ook zacht licht. Wie all the way wil gaan, bouwt het best sfeerverlichting in die je kan dimmen. Zo regel jij in een handomdraai de perfecte lichtinval boven je bed!

 
Wil je een op-en-top romantische sfeer in je slaapkamer toveren?
Foto: Abc Villa