Het zal je toch gebeuren, een ongeluk. Dat op zich is al vervelend genoeg, maar wat nu als er, behalve blikschade ook persoonlijk letsel te betreuren is? Dan ben je een stuk verder van huis. En, geloof mij, je hebt er dan niet de energie voor om daar iets mee te doen. Het hele corresponderen met de tegenpartij en de verzekering(en) van deze tegenpartij zijn energievreters. En die energie heb jij hard nodig om te werken aan je herstel. Je kunt dan een letselschade bureau inschakelen. Zij nemen je deze zorg uit handen. Zo kan jij door met de revalidatie en maken zij zich druk over jouw andere zaken.

Dat klinkt duur: een letselschade bureau inschakelen

Ja, dat klinkt het zeker. Maar het is niet duur. Je betaalt namelijk niets als er niets wordt opgelost. En komt er een schadevergoeding? Dan betaal je of een van te voren afgesproken bedrag of een percentage van deze vergoeding. Zo kom jij niet nog verder in de financiële ellende. Een letselschade bureau is er voor jou. Zij weten van de hoed en de rand op het gebied van letsel en de gangbare vergoedingen. Maar ook (of misschien juist) in bijzondere situaties kun jij hier terecht.

Kan zo'n bureau altijd iets voor mij betekenen?

Wanneer jij letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander, ja. Heb jij een ander schade toebedeeld? Dan kun je beter een advocaat inschakelen. Het letselschade bureau is er voor de slachtoffers. Of dit nu gaat om letsel in het verkeer, tijdens het uitgaan of op de werkplaats. Ook maakt het niet uit of er sprake is van een ongeluk of van kwade opzet. Al zul je in dat laatste geval ook aangifte moeten doen bij de politie natuurlijk.

Hoe werkt het letselschade bureau?

Bij het bureau werken veel professionals op allerlei gebieden. Zo zijn er artsen aanwezig die kunnen checken of de schade een schadevergoeding waard is, juristen die de gang naar de rechter kennen en verzekeringsexperts. Zij zullen een intakegesprek met jou voeren om te kunnen inschatten of jouw zaak haalbaar is. Daarna gaan ze voor je aan de gang, ze zoeken alles voor je uit en als het moet gaan ze voor je naar de rechter. Zo zorgen zij ervoor dat jij je recht haalt en natuurlijk die schadevergoeding. De schadevergoeding kan zijn voor de toegebrachte schade, maar ook voor misgelopen inkomsten of het moeten aanschaffen van hulpmiddelen. Het gaat hier om weloverwogen bedragen, geen Amerikaanse praktijken.