De winter is in mijn ogen de perfecte tijd voor romantiek. De kou buiten en de knusse sfeer van kerst lijkt ervoor te zorgen dat iedereen meer tijd wil spenderen met zijn liefde. Maar wat kan je nou allemaal doen als het buiten zo koud is? Om je een beetje inspiratie te geven, deel ik in deze blog drie leuke ideeën voor dates in de winter. 

Een filmmarathon

In de winter is het vaak geen lekker weer in Nederland. Het regent of het is gewoonweg heel erg koud buiten. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen zin om naar buiten te gaan op je date. Niks is dan fijner om gewoon lekker knus en warm binnen te zitten. Dit is dan ook de perfecte setting voor een filmavond, of zelfs een heuse filmmarathon. Hier hoort natuurlijk een goede voorbereiding bij. Zorg dat je je woonkamer zo knus mogelijk maakt door allemaal dekentjes en kussens neer te leggen. Koop bovendien de nodige lekker snacks om de avond door te komen. Met een wijntje of warme kop thee erbij is dit de perfecte setting om een romantische filmavond te houden met je partner. 

Ga de natuur in

De kou in de winter hoeft niet perse vervelend te zijn. Op een heldere dag waarop het niet regent kan het heerlijk zijn om de buitenlucht in te gaan. Ga bijvoorbeeld een eindje wandelen in het bos. Afgelopen week ging ik samen met mijn vriend een stuk fietsen op onze elektrische fiets. Voor kerst had ik hem een elektrische herenfiets gegeven en hij mij een elektrische damesfiets. Op ‘derde kerstdag’ gingen wij deze eens uittesten door een lang stuk te fietsen. Het was heerlijk om even in de frisse buitenlucht te zijn. Een leuk idee is om tijdens de fietstocht ergens te stoppen voor een lekkere picknick of een warme chocomel in een tentje onderweg. 

Het kerstgevoel

In de winter is het natuurlijk ook tijd voor alle kerstgekte. Dit is dus de perfecte tijd om samen met je partner te genieten van alle knusse kerstige dingen. Bezoek bijvoorbeeld een kerstmarkt samen. Als je echt optimaal de sfeer van kerst wil proeven, raad ik aan om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken. Hier gaan ze altijd net een stapje verder met kerst en pakken ze groots uit. En een nieuwe stad bezoeken is natuurlijk een leuk uitje. Andere leuke ideeën zijn om bijvoorbeeld een kerstfilm te kijken in de bioscoop of om samen inkopen te doen voor kerstcadeaus.