Lichtkoepels in de schijnwerpers

18-06-2018

Ben je al heel de dag slechtgehumeurd? Dan zou het weleens kunnen dat je niet voldoende licht op je snoet hebt gekregen. Want of je het nu al wist of niet, daglicht beïnvloedt ons humeur op een positieve manier. Je hebt er dus alle belang bij om zoveel mogelijk licht in je kamers te brengen. En dat kan ook door lichtkoepels in je plat dak te laten plaatsen.

 

Let there be light!

Wie dakraam zegt, denkt meteen aan hellende daken, maar dakramen kunnen ook in platte daken geplaatst worden. Oké, dan spreek je wel van licht- of dakkoepels en lichtstraten, maar het resultaat is hetzelfde: licht in je woning! Net als bij gewone ramen kan je kiezen uit verschillende types: vlak of gebogen, glas of kunststof, met openend venster of niet… Er zijn dus genoeg opties om het zonnetje in huis te brengen als je even zelf dat zonnetje niet kan zijn. Wil je de dag goed beginnen? Plaats eens een lichtkoepel boven je douche! Daar kikker je vast meteen van op.

Wie dakraam zegt, denkt meteen aan hellende daken, maar dakramen kunnen ook in platte daken geplaatst worden.

Licht overdreven?

Wat ons betreft, kan er nooit genoeg licht zijn in huis. Overdrijven met lichtkoepels kan gewoon niet; Wij zijn dus enorme fan van lichtstraten. Deze grote glaspartijen hebben een veel zwaardere opvangconstructie nodig dan hun kleinere broertje, de lichtkoepel, maar het resultaat is wel prachtig. Plaats ze bijvoorbeeld in het plat dak boven je eetkamer en zet er je eettafel onder. Heerlijk licht lunchen overdag, en wie weet organiseer jij binnenkort je eerste candlelight supper met zicht op de sterren!

Wij zijn dus enorme fan van lichtstraten.

Straatlicht door je lichtstraat... of toch maar niet

We horen je het al zeggen: “Pfff, zo’n lichtkoepel, die maakt m’n eetkamer vast superheet in de zomer.” Geen nood! Heel wat producenten van lichtkoepels en -straten hebben een heel gamma zonwering ontwikkeld zodat je -al of niet automatisch- de zon kan afweren als jij dat wilt. Er bestaan zelfs gordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten, zodat je ’s avonds het straatlicht kan buitenhouden. Objection overruled, Moppersmurf!

Heel wat producenten van lichtkoepels en -straten hebben een heel gamma zonwering ontwikkeld zodat je -al of niet automatisch- de zon kan afweren als jij dat wilt.

Licht door de vloer

Een van de voordelen van een plat dak is dat je er een terras of daktuin op kan aanleggen. Dat hoeft daarom niet te betekenen dat je geen lichtkoepel kan laten installeren. Integendeel! Wie kiest voor een vlakke, beloopbare uitvoering, kan het dakraam perfect als vloer laten fungeren. Er zijn zelfs lichtkoepels die kunnen dienstdoen als deur. Zo valt er niet alleen extra licht in je woning, maar is je dakterras of daktuin meteen ook toegankelijk, zodat je er volop kan genieten van het zonnetje.

Een van de voordelen van een plat dak is dat je er een terras of daktuin op kan aanleggen.
Heb je het licht gezien en wil jij een lichtkoepel voor je plat dak? Of zie je juist het licht aan het eind van de tunnel niet meer door alle mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Dakfolietools. Hun ervaren vakmannen plaatsen niet alleen platte daken, maar ook lichtkoepels. Met hun deskundig advies haal je in geen tijd meer licht in huis - en ben je binnenkort hopelijk weer wat beter gehumeurd!