milieubewuster leven water besparen

Tips voor een milieubewuster leven

21-07-2017

Tegenwoordig is alles wat eco-friendly, bio of fairtrade is, helemaal in. Maar zelf kan je ook gemakkelijk wat milieubewuster leven, zonder al die ingewikkelde termen. Hier zijn enkele tips om thuis eenvoudig wat meer aandacht te schenken aan het milieu!

 

Save water, shower together

Een eenvoudige tip om water te besparen is om vaker te douchen in plaats van een bad te nemen. Wil je efficiënter water besparen? Douche dan met twee tegelijk! Voor wie nóg een extra stap aandurft: als je plast onder de douche bespaar je nog maar eens 6 liter extra per keer!

 
Een eenvoudige tip om water te besparen is om vaker te douchen in plaats van een bad te nemen.
Foto: Pinterest

Schoonmaakproducten

Kies voor gezonde, bioafbreekbare schoonmaakproducten, zonder giftige stoffen. Wil je all the way gaan, maak dan gebruik van citroen en baking soda bij het poetsen! Je huis en de natuur zullen je dankbaar zijn.

Wil je all the way gaan, maak dan gebruik van citroen en baking soda bij het poetsen!

Dikketruiendag

Dikketruiendag gaat jaarlijks 24 uur door, maar jijzelf kan dit thuis vaker organiseren. Draai de verwarming enkele graadjes lager, doe een dikke trui aan en kruip onder een dekentje (of dicht tegen elkaar). Gezelligheid verzekerd, terwijl je je steentje bijdraagt aan de natuur.

 
Dikketruiendag gaat jaarlijks 24 uur door, maar jijzelf kan dit thuis vaker organiseren.
Foto: Pinterest

Geflest

Eenvoudig je persoonlijke afvalberg verkleinen kan door voortaan kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater. Kraanwater is even gezond (en lekker), maar komt zonder plastiek! Ook wanneer je om een take-awaykoffie gaat, kan je je eigen beker meenemen in plaats van een plastieken wegwerpbeker te krijgen.

 
Eenvoudig je persoonlijke afvalberg verkleinen kan door voortaan kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater.
Foto: Pinterest

Sunshine

Als het buiten mooi weer is, kan je de was te drogen hangen aan de wasdraad. Naast dat het een beetje nostalgisch is, is het erg goed voor het milieu!

Naast dat het een beetje nostalgisch is, is het erg goed voor het milieu!

Light it up

Doe het licht eens uit en steek een paar kaarsjes aan. Je creëert instant gezelligheid, terwijl je energie bespaart!

 
Doe het licht eens uit en steek een paar kaarsjes aan.
Foto: Pinterest

Smakelijk eten

Laat één keer per week de biefstuk eens in de koelkast liggen en kook in plaats daarvan vegetarisch. Om vleesvervangers te produceren wordt er aanzienlijk minder water gebruikt dan bij vleesproductie. Af en toe vlees eens laten staan, verkleint je ecologische voetafdruk dus!

Om vleesvervangers te produceren wordt er aanzienlijk minder water gebruikt dan bij vleesproductie.

Screensaver

Wist je dat een lichte achtergrond op je laptop meer energie verbruikt dan een donkere? Stel dus snel een zwarte screensaver in, om zo veel mogelijk energie te besparen!

 
Wist je dat een lichte achtergrond op je laptop meer energie verbruikt dan een donkere? Stel dus snel een zwarte screensaver in.
Foto: Pinterest