Hoe richt je een moderne keuken in?

23-10-2017

Geef toe, veel mensen beschouwen de keuken als de belangrijkste kamer in hun woning. Het is niet alleen een plek om eten te bereiden, het is de plaats waar de familie samenkomt om te eten, en de dag te overlopen. Kortom je maakt er herinneringen. Wil je een nieuwe keuken installeren, of is de jouwe aan verandering toe? Lees dan verder voor enkele tips om jouw moderne droomkeuken in te richten.

 

Kastjes alom

Kasten vormen vaak het middelpunt van de keuken. Ze zijn dan ook de basis voor de rest van de inrichting. In moderne keukens zie je vaak de kleur wit naar voren komen, want lichte kleuren verruimen de keuken. Bovendien is hout aan zijn comeback bezig. Een keuken moet namelijk warmte uitstralen. Nieuwe kastjes nodig? Denk dan zeker eens aan de ingebouwde versie! En hey: hoe meer, hoe beter. Je moet je koekjes, chips, en chocolade toch kunnen opbergen, of niet soms? ;-) Handgrepen laat je beter weg, want symmetrie is the way to go!

Kasten vormen vaak het middelpunt van de keuken. Ze zijn dan ook de basis voor de rest van de inrichting.
Foto: A+ keukens

Take me to a faraway island

Iets wat je ook vaak terugziet in de moderne keuken is een eiland. Je kan ervoor kiezen om te werken met een kookeiland. De naam verraadt al dat dit de plek is waar je heerlijke gerechten kunt bereiden. Welke gerief? Inductieplaten! Deze vorm van verhitting is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Langs de andere kant kan je ook een eiland laten installeren waar je deze yummy maaltijden kunt opeten, gevolgd door de afwas. Doe je dit liever niet zelf? Hallo afwasmachine! En wat met de dampkap? Geen nood, je kan de dampkappen tegenwoordig uit het eiland laten komen. Geen plaatsgebrek, dus!

Welke gerief? Inductieplaten! Deze vorm van verhitting is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de moderne keuken.
Foto: A+ keukens

What a view

What’s next? In een moderne keuken is het belangrijk om veel licht binnen te krijgen. Heb jij de kans om een groot raam te laten installeren waardoor je naar buiten kunt kijken? Doen! Je zal er geen spijt van krijgen. En in de winter blijft het er door het winterzonnetje lekker warm.

In een moderne keuken is het belangrijk om veel licht binnen te krijgen.
Foto: A+ keukens

There’s light in the darkness

Zoals net gezegd, is licht erg belangrijk in een moderne keuken. Kan je geen natuurlijk licht binnenhalen? Dan kan je werken met ledverlichting. Deze spots zijn niet alleen geschikt om efficiënt te kunnen kokkerellen; ze geven ook een bepaalde sfeer aan de ruimte. Zo kan je ledlampjes inbouwen in kasten, maar ook gewoon je favoriete designelement ermee in de kijker zetten.

Kan je geen natuurlijk licht binnenhalen? Dan kan je werken met ledverlichting.
Foto: A+ keukens

Creatief met tegels

Are we there yet? Als je echt grote werken wilt laten uitvoeren, kan je niet alleen een groot raam laten inbouwen, maar er ook voor kiezen om nieuwe tegels te plaatsen. Wist jij al dat XXL-tegels helemaal hot zijn? Bovendien zijn ze in de keuken extra handig, want je kan ze snel en gemakkelijk schoonmaken. En geef maar toe, we morsen allemaal wel eens!

Als je echt grote werken wilt laten uitvoeren, kan je niet alleen een groot raam laten inbouwen, maar er ook voor kiezen om nieuwe tegels te plaatsen.
Foto: A+ keukens
Joepie, jouw moderne keuken is ingericht. Of ja, toch het idee ervan. Now what? Op zoek gaan naar een partner die jouw droomkeuken kan verwezenlijken. Check! Bij A+ keukens in Tienen staan ze te popelen om je verder te helpen.