De 5 mooiste huizen met een plat dak

11-06-2018

“Ga ik voor een plat dak of hou ik het toch maar bij een klassiek hellend dak?” Een belangrijke vraag voor wie plannen heeft om te bouwen of te verbouwen, want een dak bepaalt natuurlijk voor een groot deel de uitstraling van je woning. Wat ons betreft, mogen er meer platte daken in het straatbeeld verschijnen. Laat je dus maar inspireren door deze 5 prachtige huizen met platte daken.

 

Terug modern

Wie denkt dat platte daken uitsluitend iets van deze tijd zijn, heeft het goed mis. Roofing, nog steeds een van de meest populaire dakbedekkingen, bestaat zelfs al 200 jaar! Kijk bijvoorbeeld naar deze charmante art-decowoning. Plat dak: check! Mooi: dubbelcheck. Een woning hoeft niet hypermodern te zijn om te staan met een plat dak. Toch geen fan? Tja, haters gonna hate. Moving on!

Wie denkt dat platte daken uitsluitend iets van deze tijd zijn, heeft het goed mis.

Aanbouw met plat dak

Toegegeven: zo’n plat dak geeft een woning wel meteen een moderne look. Wil je je woning uitbreiden? Dan is het de ideale manier om een eigentijdse toets aan je aanbouw te geven. Een lichtstraat erin, een schuifraam in een van de gevels en klaar! En vergeet niet: als je je aanbouw erop voorziet, kan je zelfs een dakterras of daktuin voorzien op je plat dak! Alleen maar voordelen dus.

Toegegeven: zo’n plat dak geeft een woning wel meteen een moderne look.

Geen blokkendoos

Tijd om een vooroordeel uit de wereld te helpen: moderne woningen met platte daken zien er niet per se uit als saaie blokkendozen. Integendeel! Met een plat dak kan je juist beginnen te spelen met de vorm van je huis. Door openingen af te wisselen met trappen, niveauverschillen en glaspartijen gaat je huis er allesbehalve saai uitzien. Kijk maar naar deze prachtige villa!

Tijd om een vooroordeel uit de wereld te helpen: moderne woningen met platte daken zien er niet per se uit als saaie blokkendozen.

Plat dak + hout = bingo!

Hou je toch meer van traditionele vormen? Gebruik dan hout om je gevel te verfraaien en minder eentonig te maken. In combinatie met een plat dak geeft het je huis een eigentijdse, warme uitstraling. En pssst, als je je plat dak laat bedekken met EPDM-rubberfolie, kan je een mooi groendak laten aanleggen. Mooi én ecologisch verantwoord? Bingo!

In combinatie met een plat dak geeft het je huis een eigentijdse, warme uitstraling.

Opvallen met grote raampartijen

Nog een manier om je plat dak mooi tot z’n recht te laten komen: grote raampartijen in je gevels. Zo krijg je niet alleen een lichte, zonnige woning, maar gaat je woning er ook extra strak uitzien. Wil je nog meer licht in je woning? Plaats dan lichtkoepels in je plat dak. Tot slot nog een kleine tip voor wie airco heeft: laat je plat dak afwerken met witte dakbedekking. Die reflecteert zonlicht, waardoor er minder warmte kan doordringen in het gebouw. En dat is dan weer goed voor je portemonnee!

Nog een manier om je plat dak mooi tot z’n recht te laten komen: grote raampartijen in je gevels.
Foto: Pinterest
Heb je inmiddels de knoop doorgehakt en wil je graag een plat dak op je woning of aanbouw? Neem dan contact op met Dakfolietools, jouw specialist in de aanleg van platte daken. Hun vakmensen geven je advies op maat en verzorgen de aanleg van je plat dak tot in de puntjes. Ook voor groendaken op EPDM-rubberfolie ben je bij hen aan het goede adres. Bij Dakfolietools is jouw plat dak in goede handen!