Let’s make some noise!

21-08-2017

Ben je pas mama of papa geworden en heb je een huilende baby in huis? Of ben jij als muzikant een geluidsruimte aan het inrichten? Denk dan ook eens aan de buren. Met onderstaande tips plaats jij eigenhandig jouw geluidswerend paneel zodat jij ongestoord kan doorgaan met die muzikale ambitie, want je gezinsleden houden ongetwijfeld ook van rust en stilte.

 

Sound proof!

Wij hebben misschien wel een oplossing voor je, zodat die rockrepetities van je geliefde zoon je gehoor niet langer moeten teisteren! Met akoestische isolatiepanelen is dat probleem in één-twee-drie opgelost. Zelfs voor wie niet de meest handige Harry is, ligt zo’n oase van rust binnen handbereik!

Met onderstaande tips plaats jij eigenhandig jouw geluidswerend paneel zodat jij ongestoord kan doorgaan met die muzikale ambitie, want je gezinsleden houden ongetwijfeld ook van rust en stilte.

Before we start…

Je bent bijna klaar om die gedroomde geluidswerende muren te toveren in jouw huis. Maar nog niet helemaal: eerst moet je nog poetsen! Om een optimale akoestiek te verkrijgen in je kamer, is het belangrijk om niet zomaar in het wilde weg te beginnen lijmen en plakken. Een raad die veel mensen over het hoofd zien: keep it clean! Een droge, stofvrije muur is veel efficiënter om de muur te beplakken. Haal die plumeau dus eerst even boven voordat je aan the real stuff begint!

 Om een optimale akoestiek te verkrijgen in je kamer, is het belangrijk om niet zomaar in het wilde weg te beginnen lijmen en plakken.

Sjjt… hier wordt gewerkt!

‘Ik ga naar mijn werkkamer en ik neem mee…’ : een mes, een lintmeter, een waterpas… ben je nog mee? Dan gaan we verder… een ladder, handschoenen en een beschermingsbril. Verder ook niet te vergeten: akoestische panelen (duh!), lijm, gipskartonplaten, voegband en filler & finisher.

Verder ook niet te vergeten: akoestische panelen (duh!), lijm, gipskartonplaten, voegband en filler & finisher.

You’re only seven steps away from… silence!

Wist je dat… het helemaal niet zo moeilijk is om zelf een muur akoestisch te isoleren? Zeven stappen, meer is het eigenlijk niet. Als je onze tips volgt, tover jij jouw geluidswerende muren in een handomdraai! You’re ready to see the sound!

Wist je dat… het helemaal niet zo moeilijk is om zelf een muur akoestisch te isoleren? Zeven stappen, meer is het eigenlijk niet.

Stap 1: Roer vooraf de lijm totdat hij homogeen is.

 

Stap 2: Lijm de gewenste muur in.

 

Stap 3: Nu is het tijd om het geluidsisolatiepaneel in te lijmen, zodat de twee straks mooi tegen elkaar kunnen plakken: enkel het oppervlak, de zijkanten moet je niet mee lijmen.

Nu is het tijd om het geluidsisolatiepaneel in te lijmen, zodat de twee straks mooi tegen elkaar kunnen plakken.
Foto: Recticel Insulation

Stap 4: Let’s puzzle! Klaar om de puzzel voor je muur te maken: plaats zoveel panelen als er nodig zijn om de volledige muur te bedekken en versnijd eventuele panelen in kleinere stukken. Goed om te weten als je jouw puzzel maakt: de panelen moeten de volledige muur bedekken en sluiten aan bij het plafond en de vloer.

 

Stap 5: Plakken maar! Bezint voordat je begint, want eens het paneel op de muur kleeft, krijg je het er niet meer af! Een extra tip: als je onderaan de muur begint, gaan de volgende panelen makkelijker!

Bezint voordat je begint, want eens het paneel op de muur kleeft, krijg je het er niet meer af!

Stap 6: Van zodra de isolatiepanelen tegen de muur kleven, is het tijd om de gipskartonplaten als extra afdekking in te lijmen. Nog even de bovenkant van de isolatiepanelen inlijmen, er tegen aan drukken en klaar is kees!

 

Stap 7: Om een naadloze overgang te krijgen, voeg je de naden tussen de gipskartonplaten op met een voegband en filler.

Heb je nog nood aan professioneel advies? Bij Recticel Insulation staan ze klaar om je verder te helpen!
Foto: Simfofit Akoestische Isolatie van Recticel Insulation

The beauty of silence…

Ziezo, nu kan jij (en je gezin) optimaal genieten van jouw ruimte. Ken jij het belang van stilte al in onze steeds meer luidruchtige wereld? Stilte voor de storm? Het is net omgekeerd! Je oren (en je buren) zullen je dankbaar zijn! Heb je nog nood aan professioneel advies? Bij Recticel Insulation staan ze klaar om je verder te helpen! Neem eens een kijkje op hun website en die gedroomde geluidswerende kamer in je huis is binnenkort totally yours!