Afgelopen jaar ben ik gewisseld van baan. Het was de hoogste tijd, ik zat al te lang vast in een positie de me totaal geen uitdaging meer bood. Maar zoals dat soms gaat met grote beslissingen, ik durfde en kon de stap niet zetten. Ik bleef tegen de problemen aanlopen die ik zo duidelijk zag, maar alsnog bleef ik vastzitten in deze situatie. Tot ik hulp kreeg uit een onverwachte hoek. Lees deze blog en ervaar meer!

Ik zat vast

Ik werkte in de functie van administratief medewerker. Mijn bedrijf was een middelgroot bedrijf, dat zich zo opstelde als je van een dergelijk bedrijf kunt verwachten. Zaken verliepen volgens vaste protocollen, er was weinig ruimte voor eigen inspraak en als het puntje bij paaltje kwam was de hele organisatie vrij hiërarchisch. De dingen werden gedaan zoals dat altijd al het geval was. Ik liep hier met mijn ambities geregeld tegenaan. Als ik een idee had hoe iets anders zou kunnen, dan liep ik tegen een muur van weerstand op. Als ik met een andere manier van aanpak kwam reageerden mijn collega’s afwachtend en negatief. Ik was hier klaar mee, ik merkte dat ik geen energie meer kreeg van deze baan en het me veel moeite kostte om gemotiveerd te blijven. Zo ging deze situatie twee jaar door.

Vriendin geeft raad

Mijn vriendinnen merkten hoe ik onder deze situatie leed. Ik was niet meer het enthousiaste en vrolijke meisje zoals zij mij kenden. Steeds vaker moest ik onze afspraken afzeggen, omdat ik me niet fit voelde of ziek was. Een goede vriendin van mij, Melissa, zei op een dag tegen mij: “Dit gaat zo niet langer. Je hebt hulp nodig om deze situatie te doorbreken”. Ze raadde me om een medium in te schakelen. Ik was eerst sceptisch, een medium inschakelen? Maar mijn nieuwsgierigheid overwon mijn twijfels, en ik ging op zoek naar mediums online.

Eindelijk actie

Zo kwam ik in aanraking met mijn eerste medium. Ik legde mijn situatie aan haar voor, en ik vond het meteen prettig hoe zij naar mijn verhaal luisterde en vragen stelde om de situatie nog beter te kunnen begrijpen. Ik vertelde haar mijn verhaal, en maakte duidelijk hoe ik me hierbij voelde. Ik was bang om de situatie te veranderen, omdat ik niet wist wat ik ervoor terug zou krijgen. Het medium wist mijn angsten weg te nemen, en me het vertrouwen in mezelf weer terug te geven. Zo durfde ik de stap te zetten om ontslag te nemen en op zoek te gaan naar een andere baan. Nog geen week later had ik een nieuwe baan gevonden, waar ik precies zoals het medium had voorspelt met veel meer plezier werk. Ik ben blij dat ik deze stap eindelijk heb durven zetten!