Een mooie eigen tuin maar toch nog last van ongedierte in uw tuin? Dat kan erg vervelend en frustrerend zijn. En daarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Dit kan door middel van bepaalde bestrijdingsmiddelen maar hiermee kunt u ook al uw bloemen en planten aantasten. En dat wilt u natuurlijk ook weer niet. Daarom is biologische bestrijding een beter plan. Goed voor de natuur, goed voor de planten en niet martelend voor het ongedierte.

Soorten ongedierte

U kunt onderscheidt maken tussen ongedierte in uw tuin en ongedierte in huis. Ongedierte in huis is vaak hardnekkiger en bestrijdt u daarom weer op een andere manier. Ongedierte in uw tuin is een stuk makkelijker te bestrijden. Ongedierte op planten kan veel schade aanrichten in uw tuin. Maar ook uw binnenplanten kunnen te maken krijgen met ongedierte. In Nederland leven ongeveer 20.000 insecten. Een groot aantal van deze insecten leven buiten en kunnen de planten van uw tuin aantasten. Als eerst kunt u last krijgen van bladluizen. Bladluizen zijn kleine insecten die de sappen uit uw plant zuigen. Niet fijn voor uw plant dus, want deze loopt hierdoor schade op. In het ergste geval kunt uw plant zelfs afsterven. Bladluizen zijn er in vele soorten en maten, van wit, tot groen en zwart. U vindt ze met name aan de jonge bladeren van uw planten en op plekken waar groei plaatsvindt. Meestal bovenaan de stengels dus. Heeft u het idee dat u steeds een soort fruitvliegjes om uw planten heen ziet? Dan is de kans groot dat het om rouwvliegjes gaat. Deze minuscule vliegjes vormen al snel een ware plaag, omdat de vrouwtjes zo’n 200 larven per keer in uw potgrond leggen. Ze houden het meest van vochtige of zelfs rottende potgrond. Door uw planten water te geven, komt u er makkelijk achter welke plant vliegjes bevat. Bij het water geven, vliegen de mugjes namelijk op vanuit de potgrond.

Bestrijding

Zoals hierboven al is vermeld is het biologisch bestrijden van dit ongedierte het best. Door het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zal er ook een goede balans gemaakt kunnen worden tussen ongedierte en insecten die nuttig zijn voor de natuur. In uw tuin kan het ook voorkomen dat er overmatig veel slakken op uw planten en bomen zitten. slakken bestrijden kan dus nu ook op een biologische manier. aaltjes tegen slakken gebruiken werkt erg goed om slakken te bestrijden. Zo zie je maar dat het bestrijden van insecten in uw tuin niet altijd met chemische middelen hoeft te gebeuren.