Zodra je ergens redelijk goed in bent, weet je omgeving je natuurlijk goed te vinden. Zo is mijn vriend bijvoorbeeld goed in klussen en heb ik een redelijk goed ontwikkeld organisatietalent. Dus als familieleden of vrienden besluiten iets met elkaar te ondernemen, vragen ze vaak aan mij of ik het leuk vindt de organisatie op me te nemen of ermee te helpen. Zolang ik er tijd voor heb en zelf ook zin heb in het betreffende uitje, doe ik dat graag. Maar er zijn ook weleens momenten geweest dat ik heb bedankt. Als je bijvoorbeeld al een paar keer het programma voor een familiedag hebt samengesteld, is het ook fijn als er af en toe gerouleerd kan worden. Maar er zijn ook van die momenten dat je er niet eens over nadenkt. Dan is het gewoon een te leuk voorstel en voel je je vereerd als je gevraagd wordt te helpen.

Verdeling

Zo had een goede vriendin van me mij onder andere gevraagd als ceremoniemeester van haar bruiloft. Er moest best wat geregeld worden, dus hadden zij en haar verloofde elk twee ceremoniemeesters gevraagd. Zo konden we de taken goed verdelen en zou het niet een verkapte fulltime baan worden. Een van de ceremoniemeesters en ik hadden de organisatie van het feest op ons genomen. Het moest namelijk een groot feest worden en wij waren wel van de muziek en feestjes aankleden. De andere twee zouden van de praktische informatie zijn. Zo zochten ze uit waar de gasten een hapje konden eten, voordat het feest plaats zou vinden en waar er in de buurt overnacht kon worden. Ze stelden een brief op voor de gasten waar alle benodigde informatie in zou staan. Aangezien we van een groep genodigden geen e-mailadres hadden, zouden ze de brief met de post versturen. Het bruidspaar wilde een echt een groot feest, dus hadden ze veel mensen uitgenodigd. Voor de brief van de ceremoniemeesters moesten ze dus veel enveloppen bestellen. Ook zouden de andere twee ceremoniemeesters een draaiboek voor de dag maken, zodat we op de dag zelf perfect voorbereid zouden zijn en iedereen goed konden instrueren.

Cadeaukeuze

In de brief stond ook wat het bruidspaar graag als cadeau wilde hebben. Ze wilden graag een bijdrage aan een schilderij dat ze zouden uitzoeken voor in hun zitkamer. We vonden dat een mooie idee. Zo konden ze iets kiezen wat ze zelf erg mooi vonden en elke keer als ze er naar zouden kijken, zouden ze aan hun bruiloft denken en alle mensen die die mooie avond met hen hebben meegevierd. Ook wij zouden met veel plezier terugdenken aan de dag. Maar ook aan het organiseren, want het ging allemaal heel soepel. Als je elkaar goed aanvult en het om een mooi doel gaat, is het organiseren een geschenk!