De zomer komt eraan en hoogstwaarschijnlijk mogen er in juli alweer evenementen plaatsvinden met 100 man. Aangezien de festivals en andere grootschalige evenementen niet doorgaan moet je het maar zelf doen. Organiseer een tuinfeest voor jouw vrienden en familie. We kunnen de zomer van 2020 natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en daarom is dit de leukste optie. Maar wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een tuinfeest? We delen het hier zodat jij er een puik feest van kan maken! 

 

Wie nodig je uit?

De gasten zijn natuurlijk het allerbelangrijkste van een gezellig en geslaagd feest. De juiste mensen voor jouw tuinfeest bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Stuur op tijd een uitnodiging zodat niemand dit evenement hoeft te missen. De meest snelle en praktische manier is door een uitnodiging te sturen op Facebook. Zo kan iedereen direct laten weten of ze kunnen komen zodat jij genoeg boodschappen in kan slaan. Natuurlijk kan het ook leuk zijn om een ouderwetse uitnodiging te sturen via de post. Hier gaat uiteraard wel iets meer tijd inzitten maar zorgt voor een extra beleving aan het evenement. 

 

Locatie: De tuin

Een tuinfeest geven is een goedkope optie. In plaats van een duurdere locatie te huren waar je misschien maar een paar uur van te voren aanwezig mag zijn heb je nu alle tijd om de tuin zo feestelijk mogelijk in te richten geheel naar jouw eigen wensen. Wel moet je rekening houden met de buren. Stuur daarom van te voren een brief met jouw plannen zodat iedereen op de hoogte is en hier rekening mee kan houden. Schrijf ook je mobiele nummer eronder zodat ze vragen kunnen stellen of jouw kunnen bereiken in het geval van overlast. Zo voorkom je dat de politie aan de deur komt om een boete uit te delen. 

 

Inrichting 

Sfeer en beleving geef je aan het evenement door de aankleding. Kies van te voren een thema zodat je de tuin geheel in stijl kunt versieren. In Nederland weten we het natuurlijk ook nooit met het onvoorspellige weer. Zorg daarom voor een overkapping in de tuin zoals een simpele partytent. Een dergelijke tent hoeft niet duur te zijn Google daarom op aanbieding partytent om de meest voordeligste van de beste kwaliteit te vinden. 

 

Hapjes en drankjes 

Een lekkere alcoholische versnapering of smaakvolle hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij jouw tuinfeest. Als het lekker weer is kun je misschien wel gaan bbqen. Dit is relatief makkelijk als je een groot aantal mensen verwacht. Ook leveren nu veel slagers de dienst dat jij hen kan inhuren om een paar uurtjes te komen bbqen. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar. Wil je ook zo weinig mogelijk drankjes serveren zodat je meer tijd hebt om met iedereen te kunnen kletsen? Zorg dan voor een zelf service drank tafel. Zet een aantal koeling bakken neer zodat jouw gasten hun zelf kunnen voorzien van lekkere drankjes wanneer dat nodig is. 

 

Draai de vetste platen tijdens jouw feest 

Laat je beste dansmoves zien op je favoriete muziek. Het is helemaal niet nodig om een dure dj in te huren, maar met apps zoals Spotify of de muziek app op je Iphone kun jij een complete lijst vooraf samenstellen. Zo heb jij er helemaal geen omkijken meer naar. Waarschijnlijk bestaat jouw vriendengroep uit meerdere mensen met andere smaken qua muziekstijl. Plaats op de Facebook evenementenpagina een oproep met welke muziek jouw gasten het liefst willen horen. Zo krijg je een creatieve lijst en voor elk wat wils. Bovendien scheelt het jou heel wat tijd om de tofste nummers bij elkaar samen te stellen.