Originele gordijnen als eyecatcher

22-08-2017

Ga jij binnenkort een kamer inrichten en ben je nog op zoek naar originele ideeën? Wij geven jou de perfecte inspiratie om een magisch effect te creëren met… gordijnen! Wauw-effect verzekerd!

 

Harmonieuze multi-levels

Durf spelen met niveauverschillen! Onderstaande foto’s tonen dat je toch een harmonieus geheel kan creëren in je woning door met niveauverschillen te werken. De combinatie van de lichtinval en de speelse afwisseling van de gordijnhoogtes zorgt hier voor een magisch en harmonieus effect! Het geeft nog extra cachet als je de breedte van de ramen onderverdeelt en bekleedt. Wie zonwering wil, kan dit zo trouwens perfect toepassen!

De combinatie van de lichtinval en de speelse afwisseling van de gordijnhoogtes zorgt hier voor een magisch en harmonieus effect!

Bekleed je plafond

Een originele manier om gordijnen te implementeren in je interieur, is door er je plafond mee te bekleden en de gordijnen te laten doorlopen naar beneden. Deze techniek wordt veel toegepast in kastelen en hotelsuites, maar het kan dus ook jouw (slaap)kamer een majestueus effect geven! Wie extra romantiek wil, kan de gordijnen zelfs decoreren met sfeervolle verlichting. Zo krijg je in één oogopslag een magische voile...

Een originele manier om gordijnen te implementeren in je interieur, is door er je plafond mee te bekleden en de gordijnen te laten doorlopen naar beneden.

Gordijnen als dekmantel

Wauw-factor in het kwadraat! Wat een prachtige, originele manier om je bed stijlvol om te buigen naar een spot met maximum privacy. Het geeft je slaapkamer een instant luxueuze uitstraling en maakt jouw bed tot de perfecte cocooning spot! En ook een dressing kan afgemaakt worden met gordijnen. Een chique, stijlvolle oplossing om je dressing die glamourous final touch te geven!

Het geeft je slaapkamer een instant luxueuze uitstraling en maakt jouw bed tot de perfecte cocooning spot!

Een romantische eyecatcher

Gordijnen hoeven niet altijd functioneel te zijn. Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien, kunnen ze perfect uitsluitend een esthetische rol uitoefenen in je interieur. De magie van deze ruimte zit hem grotendeels in de toevoeging van het dromerig gordijn. Instant glamour! Ga eens na welk hoekje van jouw huis jij van extra sfeer kan voorzien door het toevoegen van zo’n op en top romantische eyecatcher. Om van weg te dromen…

Ga eens na welk hoekje van jouw huis jij van extra sfeer kan voorzien door het toevoegen van zo’n op en top romantische eyecatcher.

Gedurfde multi-colors

We love these curtains! Deze gordijnen bewijzen dat je soms helemaal moet durven opgaan in je verbeelding en voluit moet gaan voor die gewaagde look! De gordijnen vormen het verlengde van het interieur door dezelfde kleuren te laten terugkeren in het design van de zetel en de kussens. De afwerking met de strikjes vinden wij een voltreffer voor een kinderkamer! Simply gorgeous! Of om het met de woorden van Charles Eames te zeggen: details are not the details, they make the design.

De gordijnen vormen het verlengde van het interieur door dezelfde kleuren te laten terugkeren in het design van de zetel en de kussens.
Ben je geïnspireerd en wil je één van deze ideeën uitvoeren in jouw woning? Ga dan eens langs bij interieurspecialist Damon: zij helpen jou graag bij de keuze van jouw originele gordijnen!