Parketimitatie voor een warme look

27-03-2018

Parket is prachtig, maar helaas ook niet zo eenvoudig in onderhoud. Durf je het niet aan om een echte parketvloer te leggen in je woning maar hou je wel van de karaktervolle uitstraling? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: tegenwoordig zijn er veel parketimitaties op de markt in verschillende texturen, afmetingen en prints waardoor jij van de warme uitstraling van hout geniet in combinatie met het gebruiksgemak van een keramische tegel. Da’s dubbel gewonnen!

 

Keramische parket

Tegenwoordig zie je steeds vaker badkamers met inloopdouches opduiken die vervaardigd zijn uit keramische parket. Het oogt alsof de vloer uit echte parket bestaat, maar in werkelijkheid is die vervaardigd uit keramische tegel met een parketlook. Het voordeel: keramische parket heeft de warme sfeer van hout, en is toch geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, omdat de tegels vochtbestendig zijn.

Het oogt alsof de vloer uit echte parketvloer bestaat, maar in werkelijkheid is die vervaardigd uit keramische tegel met een parketlook.
Foto: Quadrifoglio

De look and feel van hout

Keramische parkettegels zijn nauwelijks te onderscheiden van echte parket. Niet alleen omdat ze qua look dezelfde uitstraling hebben, maar des te meer omdat er in het oppervlak van de tegel een voelbare houtstructuur is aangebracht, waardoor de vloer er niet alleen uitziet zoals parket maar ook net zo aanvoelt! Net zoals echte parket kan je parketimitaties trouwens leggen in het patroon dat je verkiest. Parketimitaties in visgraatpatronen bijvoorbeeld zorgen voor een instant stijlvolle look!

Keramische parkettegels zijn nauwelijks te onderscheiden van echte parket.
Foto: Quadrifoglio

Parketlook voor buiten

Ben jij zo’n grote fan van keramische tegels met houtlook dat jij het liefst ook je terras ermee zou willen bekleden? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want tegenwoordig bestaan er zelfs prachtige houtimitaties voor buiten waardoor jij ook jouw exterieur die warme, karaktervolle sfeer bezorgt!

Ben jij zo’n grote fan van keramische tegels met houtlook dat jij het liefst ook je terras ermee zou willen bekleden?
Foto: Quadrifoglio

Ook als wandbekleding

Tegenwoordig is het trendy om houten wandbekleding in je woning te integreren. Dit oogt elegant, hip en stijlvol! Ben je beperkt qua budget? Dan kan je ook de betere parketimitatie uitkiezen voor jouw gedroomde wandbekleding. Afhankelijk van welke variant je uitkiest en welke behandeling je het oppervlak geeft, verkrijg je een eerder strakke dan wel verouderde uitstraling. Daardoor passen parketimitaties in elke woonstijl, van landelijk tot modern en industrieel.

Ben je beperkt qua budget? Dan kan je ook de betere parketimitatie uitkiezen voor jouw gedroomde wandbekleding.
Foto: Quadrifoglio
Droom jij ook van een meer budgetvriendelijk alternatief van parket in je woning, en kan jij niet wachten om jouw vloer of wand te voorzien van stijlvolle parketimitatie met de uitstraling van echt hout? Dan moet je beslist bij Quadrifoglio zijn: zij zijn dé tegelspecialist bij uitstek en hebben een ruim assortiment aan vloeren met parketimitatie. Bij hen vind je steeds de grootste keuze aan de beste prijzen!