Breng pastelkeuren in je interieur

15-12-2017

Een positieve vibe in je interieur creëren doe je door witte muren te combineren met pasteltinten. Schelproze, muntgroen of poederblauw: pastelkleuren zorgen voor een frisse, zomerse sfeer in je interieur! Doordat deze zachte kleuren rust uitademen, worden ze vaak gebruikt als sfeervolle achtergrond in de woonkamer of slaapkamer.

 

Uiteenlopende tinten

Omdat pasteltinten rustige kleuren zijn en weinig aandacht opeisen, kan je perfect meerdere muren in verschillende pastelkleuren beschilderen. Mix and match verschillende kleurtinten tot een harmonieus geheel en werk af met bijpassende meubelen en accessoires.

 
Omdat pasteltinten rustige kleuren zijn en weinig aandacht opeisen, kan je perfect meerdere muren in verschillende pastelkleuren beschilderen.
Foto: Milexa

Een knipoog naar de Caraïben

Als je je muren schildert in zonnige pastelkleuren zoals banaangeel, olijfgroen of aquamarijnblauw, dan geef je daarmee een knipoog naar Caraïbische oorden. Deze zachte pasteltinten doen namelijk meteen denken aan de oceaan, palmbomen en zandstranden. Daarmee haal je de zomer in huis! Het resultaat: een vrolijke woonsfeer met een uitgesproken exotisch karakter!

Deze zachte pasteltinten doen namelijk meteen denken aan de oceaan, palmbomen en zandstranden.
Foto: Bloglovin

Aardetinten en hout

Als je intensere pasteltinten combineert met zwart en aardetinten, dan wordt je pastelkleurige muur een accentkleur die extra pit geeft aan je interieur. Om het ruimtelijk effect te behouden, voeg je het best een witte muur toe, en ook licht hout past wondermooi bij deze interieurstijl. Deze verfrissende combinatie zorgt voor een zoete dynamiek met een positief effect op je humeur tot gevolg.

 
Als je intensere pasteltinten combineert met zwart en aardetinten, dan wordt je pastelkleurige muur een accentkleur die extra pit geeft aan je interieur.
Foto: Mad About The House

De cupcake feeling: pastel & fluo

Omdat pasteltinten een afgeleide zijn van primaire kleuren doordat ze met wit vermengd worden, kunnen ze voor sommigen iets te flets aanvoelen. Eén oplossing: als je je favoriete pasteltint combineert met een felle of zelfs fluorescerende kleur, dan heb je van dit gevoel geen last meer. Poederachtige pastelkleuren passen namelijk perfect bij fluokleuren. Denk aan opvallende, felle accessoires zoals een knalroze fauteuil, felgroene kussens of een felgekleurd bijzettafeltje.

 
Poederachtige pastelkleuren passen namelijk perfect bij fluokleuren. Denk aan opvallende, felle accessoires zoals een knalroze fauteuil, felgroene kussens of een felgekleurd bijzettafeltje.
Foto: De Standaard