Het geheim van de perfecte badkamervloer

24-04-2018

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Je begint en eindigt er je dag, maar het is ook de plek waar je tot rust kan komen, kan ontspannen en genieten. Reden te meer om voldoende aandacht te besteden aan de keuze van de vloer. Badkamerspiegeltje aan de wand, hoe kies ik de beste badkamervloer van het land? Door naar ons te luisteren, want wij kennen het antwoord al!

 

En de winnaar is…

We zullen maar met de deur in huis (of… badkamer) vallen: de troffelvloer! Troffelwat? De troffelvloer, een oersterke, naadloze, krasbestendige vloer die bestaat uit een mengeling van hars en gekleurde, heel fijne grindkorrels. Het is geen gietvloer, maar een vloer die handmatig met een troffel wordt aangebracht. Vandaar de naam! Troffelvloeren werden oorspronkelijk vooral gebruikt in fabrieken en garages, maar hebben dankzij hun industriële, moderne look ondertussen de weg gevonden naar keukens en woonkamers. Dus waarom zou je ook je badkamer geen eigentijdse uitstraling geven?

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis.

Meer douchen, minder poetsen

Er zijn heel wat argumenten voor een troffelvloer in de badkamer. Troffelvloeren zijn bijvoorbeeld volledig vloeistofdicht. Ze zijn dus enorm geschikt als ondergrond voor de inloopdouche. Trouwens, goed nieuws voor wie niet graag als een volleerde assepoester in de badkamer staat te schrobben. Troffelvloeren zijn makkelijk te onderhouden en daardoor dus heel hygiënisch. En voor wie houdt van vloerverwarming: ook dat behoort tot de mogelijkheden als je kiest voor een troffelvloer!

Er zijn heel wat argumenten voor een troffelvloer in de badkamer.

Voor elk interieur

Kieskeurig wat de kleur van je vloer betreft? Geen probleem! Troffelvloeren zijn beschikbaar in een waaier aan kleuren. Je kan de kleur van je troffelvloer dus perfect afstemmen op die van je muren, of andersom. En wist je dat je troffelvloeren kan laten afwerken met bijpassende plinten? Zo krijgen de vloer en de plinten dezelfde uitstraling. Dat komt je interieur alleen maar ten goede!

Troffelvloeren zijn beschikbaar in een waaier aan kleuren.
Nog even dit: een mooie troffelvloer laat je best plaatsen door een vloerspecialist, zoals Accent Vloeren uit Grobbendonk. Zij kennen de kneepjes van het vak en verzorgen de plaatsing van jouw steentapijt, gietvloer of troffelvloer altijd tot in de puntjes. Zo baad je in geen tijd in industriële luxe!