Pimp je keukentegels in 4 stappen

29-07-2017

Ben je wat uitgekeken geraakt op de witte muurtegels die je in de keuken hangen hebt? Ze zijn natuurlijk makkelijk afwasbaar, dus ze eruit halen is misschien niet de beste optie. Wat je wel dan doen, is een grondige make-over! Met een likje verf en wat creativiteit zien ze er meteen een pak vrolijker en moderner uit.

 

Dit heb je nodig:

  • latex huisverf
  • goed hechtende primer
  • polyurethaan op oliebasis
  • verftape (zo’n 2,5 cm)
  • een X-acto montagemes
  • een kleine zachte verfborstel (zo’n 4 cm)

 

De hoeveelheid verf, primer en polyurethaan hangt af van de grootte van het oppervlak dat je gaat pimpen.

Ben je wat uitgekeken geraakt op de witte muurtegels die je in de keuken hangen hebt?

Stap 1: schone muur

Maak de tegels proper met een sponsje en wat water en zeep. Droog ze achteraf met een handdoek zodat je er zeker van bent dat de tegels volledig droog zijn. Enkel zo zal de verf er makkelijk op gaan. Bedenk een leuk patroon dat je wil verven en plak dit op de tegels met verftape. Laat je creativiteit de vrije loop! Zorg ervoor dat je de randen netjes wegsnijdt met het snijmes of een schaar.

Maak de tegels proper met een sponsje en wat water en zeep.
Foto: Popsugar

Stap 2: primen

Heb je een leuk patroon gemaakt met de tape? Dan ben je helemaal klaar om de primer aan te brengen op de tegels. Kies een kwaliteitsvolle primer en laat die volledig drogen voor je verder gaat met stap 3. Dit duurt zo’n 45 minuten.

Heb je een leuk patroon gemaakt met de tape? Dan ben je helemaal klaar om de primer aan te brengen op de tegels.
Foto: Popsugar

Stap 3: verven

Controleer of je primer volledig droog is, dit is erg belangrijk! Is dit in orde? Dan kan je beginnen aan de leukste stap: verven! Met een kleine verfborstel kan je je patroon perfect inkleuren zonder buiten de lijntjes te zitten. Kies vooral een goede borstel voor de grootte of complexiteit van jouw patroon. Breng de verf aan in minstens twee dunne laagjes. Zo zal je een egaal en mooi resultaat bekomen.

Met een kleine verfborstel kan je je patroon perfect inkleuren zonder buiten de lijntjes te zitten.
Foto: Popsugar

Stap 4: afwerking

Wanneer de verf helemaal droog is, breng je een dun laagje polyurethaan op oliebasis aan. Dit laagje zorgt ervoor dat je prachtige creatie beschermd wordt tegen vocht en beschadiging. Omdat je een product op oliebasis gebruikt, zal het langer duren om te drogen, maar dit gaat veel langer mee. Is alles volledig gedroogd? Haal dan de tape eraf en maak je klaar om je eigen werk te bewonderen!

Is alles volledig gedroogd? Haal dan de tape eraf en maak je klaar om je eigen werk te bewonderen!
Foto: Popsugar