Zijn deze planten nep of echt?

26-11-2017

Wat is jouw reden om planten in huis te halen? Of je er nu koopt omdat ze mooi zijn om naar te kijken, omdat ze muggen afstoten, of omdat ze de lucht reinigen, sommige exemplaren zien er niet alledaags uit. Laten we een spel spelen: zijn deze planten nep of echt?

 

Nummer 1

En wat denk je: echt of fake?

Dit is een echt vetplantje.
Foto: Pinterest

Dit is een echt vetplantje. De officiële naam is Haworthia Cooperi. Het lijkt wel een verzameling van kleine druifjes, maar toch kan je deze plant best niet opeten!

 

Nummer 2

De Cleistocactus Strausii is misschien wel een leuke toevoeging aan jouw huiskamer.
Foto: Jardin Secrets

Deze plant ziet er misschien wel uit als een alien, maar toch is het een echt exemplaar! De Cleistocactus Strausii is misschien wel een leuke toevoeging aan jouw huiskamer.

 

Nummer 3

Je zou haast denken dat het een koraal is uit de oceaan.
Foto: Pinterest

Deze ‘Living Rock’ ziet er ook niet bepaald uit als een plant. Je zou haast denken dat het een koraal is uit de oceaan. Maar neen, je kan dit plantje gewoon in je woning plaatsen.

 

Nummer 4

De prachtige bloemetjes verraden het eigenlijk al: natuurlijk is dit een echte plant!
Foto: World of Succulents

De prachtige bloemetjes verraden het eigenlijk al: natuurlijk is dit een echte plant! De Pleiospilos Nelii is een vetplantje geschikt voor iedere plantenliefhebber.

 

Nummer 5

De Crassula lijkt haast een vleesetend plantje.
Foto: Pinterest

De Crassula lijkt haast een vleesetend plantje. Maar dat is het dus niet! Of dacht jij dat dit ook een onderwaterplantje was?

 

Nummer 6

En wat zou dit zijn?!

Deze fake bonsai is zeer handig voor mensen die planten wel mooi vinden, maar er liever niet voor zorgen!
Foto: DH Gate
Jawel, je had het goed gespot: dit is het enige nepplantje uit de reeks. Deze fake bonsai is zeer handig voor mensen die planten wel mooi vinden, maar er liever niet voor zorgen!