A way of light: het raam uitgelicht

18-09-2017

Ramen en deuren maakten de laatste jaren een heuse evolutie door. Daar waar je vroeger meestal dezelfde vensters zag in het straatbeeld, is dit nu helemaal niet meer het geval. Groot, klein, rond, vierkant, schuifraam of vouwwand,…. het kan tegenwoordig bijna allemaal. Ramen zorgen ervoor dat er natuurlijk licht in je woning komt, maar ze geven er ook een bepaalde stijl aan. En hey, je kan elk raam laten maken zoals jij dat wilt. Nog niet zeker wat dat net is? We zetten enkele voorbeelden op een rij.

 

Stationary but not boring

Met stip op één staan de vaste ramen. Je vindt deze vaak in moderne huizen, maar ook in landelijke woningen komen ze voor. De naam maakt al duidelijk dat je deze ramen niet kunt openen. Toch kan je ze in elke vorm en op maat laten maken waardoor dit geen probleem zal worden. Bovendien zijn ze erg geluidswerend. En jawel, ze bieden ook veiligheid, want zo’n raam kan je niet forceren. Dit maakt jouw woning al meteen minder aantrekkelijk voor potentiële inbrekers. To the window!

 
Met stip op één staan de vaste ramen. Je vindt deze vaak in moderne huizen, maar ook in landelijke woningen komen ze voor.
Foto: Reynaers Aluminium

Slide them doors

Of wat dacht je van een schuifraam? Dit bestaat uit een vast en een schuivend raam dat naast het andere glijdt wanneer het geopend wordt. Wanneer kiezen voor een schuifraam? Ze zijn perfect geschikt als doorgang naar je tuin of terras. En door de grootte ervan bieden ze gegarandeerd een prachtig uitzicht. Extra pluspunt? Je haalt buiten helemaal naar binnen met zo’n schuifraam.

 
Wanneer kiezen voor een schuifraam? Ze zijn perfect geschikt als doorgang naar je tuin of terras.
Foto: Reynaers Aluminium

Keep an OPEN mind

Welke ramen komen nog vaak voor? Opendraaiende ramen. In België draaien ze meestal naar binnen open. En in Nederland zie je vaak het omgekeerde! ;-) Toch moet je in je achterhoofd houden dat je bij deze ramen beter niets op het venstertablet plaatst. Anders moet je de decoratie steeds verplaatsen natuurlijk…

Toch moet je in je achterhoofd houden dat je bij deze ramen beter niets op het venstertablet plaatst.

Large, larger, largest

Weet je waarom een vast raam niet geopend kan worden? Omdat ze meestal zo groot zijn dat het niet praktisch is om ze te openen. Heb jij een kamer in je huis waar je wil genieten van het zonnetje? En moet dat raam niet noodzakelijk geopend worden? Een groot raam in aluminium is perfect.

 
Weet je waarom een vast raam niet geopend kan worden? Omdat ze meestal zo groot zijn dat het niet praktisch is om ze te openen.
Foto: Reynaers Aluminium

Stargazing is not just a hobby

Wil jij ‘s avonds wel naar de sterren kijken, maar heb je geen zin om buiten te bevriezen? Stop right there! Met een dakraam kan jij gewoon vanop je vloer kijken. En zo kan je zelfs in het putje van de winter je hobby blijven beoefenen. Een marshmellow erbij en het lijkt wel alsof je aan het kamperen bent. Woop woop!

 
Wil jij ‘s avonds wel naar de sterren kijken, maar heb je geen zin om buiten te bevriezen? Stop right there! Met een dakraam kan jij gewoon vanop je vloer kijken.
Foto: Reynaers Aluminium

Is it a window?

Soms kom je een woning binnen en moet je twee keer kijken als je iets ziet. Wel, zag jij (net als wij) ook een groot aquarium? Check. Haha, gelukkig zitten hier geen visjes achter. Je krijgt gewoon een schitterend zicht op de tuin!

Wel, zag jij (net als wij) ook een groot aquarium? Check. Haha, gelukkig zitten hier geen visjes achter.
Foto: Reynaers Aluminium
Heb je het raam van je dromen gevonden? Goed zo! Wat rest je nog? Een specialist aan wie je het volledige proces uit handen kan geven. En onze tip? Ga voor iemand met materiaal van Reynaers Aluminium! Zo ben jij zeker van een raam van topkwaliteit!