ramen deuren ramen en deuren deuren en ramen raamkozijn

Hoe kies je ramen en deuren?

14-07-2017

Wil jij jouw woning een modernere look geven? Zijn je ramen en deuren echt wel toe aan vervanging? We know what you mean! En net zoals bij elke zoektocht naar iets nieuws kan je wel wat tips gebruiken. And that’s where we come in… Met deze tricks heb jij binnen de kortste keren de deuren en ramen van je dromen gevonden!

 

Welk materiaal wil je?

Dit is ongeveer de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Wordt het een kunststof (pvc), aluminium, of houten raamkozijn? Dit hangt natuurlijk af van welke look jij in gedachten hebt. Heb je in de woonkamer liever houten ramen en boven exemplaren in pvc? Yup, combineren is mogelijk! En ook bij deuren moet je deze beslissing maken. Hou hierbij ook zeker rekening met de afwerking ervan!

 
Heb je in de woonkamer liever houten ramen en boven exemplaren in pvc? Yup, combineren is mogelijk!
Foto: Pinterest

Wil je de ramen kunnen openen en sluiten?

Zo, het materiaal is gekozen! Stap 1 is gezet! Nu moet je jezelf afvragen of je de ramen volledig wilt kunnen openen en welke ramen op kiepstand moeten kunnen staan. Hoe maak je deze beslissing? Wel, het hangt natuurlijk af van de functie van de ramen. In de slaapkamer en de badkamer is het een luxe wanneer je een raam kunt openzetten. Op toilet is dit wat minder nodig; daar kan de kiepstand voldoende frisse lucht binnenlaten. En dat je een deur kunt openen, is natuurlijk een noodzaak ;-) In deze fase kan je denken aan eventuele sloten op de deur.

 
In de slaapkamer en de badkamer is het een luxe wanneer je een raam kunt openzetten. Op toilet is dit wat minder nodig.
Foto: Tumblr

Colours speak louder than words

Een van de moeilijkste beslissingen die je moet nemen, is natuurlijk de kleur. Het uitzicht van je woning wordt bepaald door zowel de kleur van je ramen als van je deuren. Geen wonder dat je geen overhaaste beslissingen wilt nemen! Gelukkig bestaan er ook online kleurenkiezers die het gemakkelijker maken. Zo krijg jij al een eerste beeld van hoe je nieuwe ramen er zullen uitzien in je woning. Woop woop!

 
Het uitzicht van je woning wordt bepaald door zowel de kleur van je ramen als van je deuren.
Foto: Pinterest

Je hebt kijken, en je hebt kijken kijken

De beste manier om je stijl te bepalen, is om te KIJKEN. Ga eens wandelen (met of zonder je huisdier, hihi) en misschien zie je bij je buren wel dé ramen en deuren van je dromen. En neen, het kan dan echt geen kwaad om dit idee te ‘stelen’. Want je geeft er natuurlijk toch je eigen touch aan!

 
De beste manier om je stijl te bepalen, is om te KIJKEN.
Foto: Yahoo

Take it easy, but take it anyway

En als het nog gemakkelijker kan dan doe je dat toch gewoon! Bij Has. in Geel vertrekken ze niet van materialen, of van het feit of een raam al dan niet geopend kan worden. De specialisten vragen naar je leefgewoontes en zoeken zo hét raam en the door van je dromen. Deze aanpak opent gewoon deuren ;-) Ben je benieuwd hoe deze experts zorgen voor comfort tot in de puntjes? Breng hen dan zeker een bezoekje: raam toe, deur dicht, en vertrekken maar!

De specialisten vragen naar je leefgewoontes en zoeken zo hét raam en the door van je dromen.