Mijn man en ik hebben altijd al een keer naar Costa Rica willen gaan. Wij zijn namelijk echte natuurliefhebbers en Costa Rica staat toevallig bekend om zijn mooie natuur. Dus, na drie jaar gespaard te hebben, hebben we afgelopen zomer dan eindelijk samen een rondreis gemaakt door Costa Rica. Op 2 augustus zijn we met het vliegtuig naar Costa Rica gevlogen en eenmaal daar aangekomen, hebben we een auto gehuurd en zijn we een aantal mooie plekken gaan bezoeken. In deze blog ga ik jullie vertellen hoe deze rondreis was en wat we precies allemaal hebben gezien en gedaan.

De Centrale Vallei

Gedurende de eerste week van onze reis verbleven we in een hotel in de Centrale Vallei. De Centrale Vallei (Valle Central) is een regio in het midden van Costa Rica. Dit is het meest dichtbevolkte gebied van Costa Rica en hier bevindt zich ook de hoofdstad, San José.                                                                 
Maandag en dinsdag hebben we de vulkanen Poás en Irazú bezocht. Wat zag dat er prachtig uit! De Poás is een nog steeds actieve vulkaan met schitterende, blauwe kratermeren. Het was werkelijk een adembenemend gezicht! Ook de Irazú zag er zeer fraai uit, wat een natuurwonder!                                
Op woensdag zijn we naar de hoofdstad, San José, gegaan en hebben daar souvenirs voor onze vrienden en familie gekocht. De stad zag er prachtig authentiek uit met zijn mooie gebouwen en winkelstraatjes. We hebben er, zonder het door te hebben, uren rondgebanjerd; we raakten maar niet uitgekeken! De rest van de week hebben we de omgeving verder verkend en vooral heel veel foto’s gemaakt.

Guanacaste

Onze tweede en tevens laatste week hebben we in Guanacaste doorgebracht. Guanacaste is een provincie, gelegen in het noordwesten van Costa Rica. Het is, vergeleken met de Centrale Vallei, een relatief dunbevolkt gebied. Guanacaste ligt aan de Grote Oceaan en is rijk aan kilometers strand. De eerste paar dagen van de week waren we dan ook voornamelijk op het strand te vinden. De stranden zijn werkelijk prachtig! Het lichte zand, de blauwe zee en de palmbomen vormen samen een prachtig aanzicht, waar we dan ook een heleboel foto’s van hebben gemaakt! De rest van de week hebben we de boel nog wat meer verkend en aan het eind van de week was het helaas alweer tijd om huiswaarts te gaan.

Een onvergetelijke reis

Al met al was deze rondreis een fantastische ervaring! Mijn man en ik hebben echt de tijd van ons leven gehad en zeer genoten van de prachtige natuur van dit mooie land. Als je een natuurliefhebber bent en zin hebt in een mooi avontuur, is een rondreis Costa Rica dus zeker een aanrader!