De deur naar meer licht en rust in huis

14-05-2018
Een huis dat naar de zon kijkt, een fantastische, groene tuin en de ideale locatie. Je bent op slag verliefd, maar je wilt de woning een lichter, rustiger interieur geven. Wist je dat je nieuwe stek met de juiste deuren al een heel andere uitstraling krijgt? Met deze tips zet je je nieuwe stulp helemaal naar je hand en creëer je een licht, modern interieur dat je elke dag weer tot rust brengt!
Een huis dat naar de zon kijkt, een fantastische, groene tuin en de ideale locatie.
Foto: Xinnix 

Lichte renovatiewerken

De beste manier om meer licht in je huis te brengen, is nog altijd door letterlijk meer licht te laten binnenvallen. Natuurlijk kan je dat doen door grotere ramen te plaatsen of door extra ramen te voorzien, maar zelfs deuren kunnen voor meer licht in huis zorgen. Door bijvoorbeeld een deur met glaspartij te plaatsen tussen je hal en je living, heb je meteen meer natuurlijk licht in je hal. Bonus: glazen deuren zorgen meteen voor een open, ruim gevoel.

De beste manier om meer licht in je huis te brengen, is nog altijd door letterlijk meer licht te laten binnenvallen.
Foto: Xinnix

De kleur van je interieur

Minstens even belangrijk om meer licht te brengen in je interieur: de kleurkeuze. Niet alleen van de muren, maar ook van de vloeren, de meubels en -je raadt het al- de deuren. Je hoeft daarom niet per se te kiezen voor witte deuren, maar het is wel zo dat lichte, neutrale kleuren meer licht in je woning brengen dan donkere. Toch meer fan van donkere of houtkleurige deuren? Niet erg, want deuren en deurklinken in contrasterende kleuren zorgen vaak voor een mooi effect.

Minstens even belangrijk om meer licht te brengen in je interieur: de kleurkeuze.
Foto: Xinnix

Deuren waar je helemaal zen van wordt

Na een hectische dag op het werk doe je natuurlijk niks liever dan thuis ontspannen. En dat lukt natuurlijk het best in een interieur dat rust uitstraalt. Hoe je dat bereikt met deuren? Schilder ze bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de muren, zodat ze niet opvallen. Geen fan van deurklinken? Kies dan voor een schuifdeur. Trouwens, deuren die in één lijn staan met de muur en met elkaar, zijn bijna onzichtbaar in de wand en passen gewoon perfect in een strak, modern interieur.

Na een hectische dag op het werk doe je natuurlijk niks liever dan thuis ontspannen.
Foto: Xinnix

Denk aan de details

Ondertussen weet je het wel: een deur is meer dan alleen een afsluitbare doorgang. Vergeet bij het kiezen van je deuren zeker de afwerking niet. Zelfs deurklinken, sloten, scharnieren en deurtrekkers kunnen bijdragen aan het zen-gevoel van je kamers. Je kan kiezen voor een rustige uitstraling met zo weinig mogelijk storende elementen, maar je kan deurtoebehoren ook gebruiken als eyecatchers. Nog een tip: laat een deurpomp op je deuren plaatsen. Die remt de deur af, zowel bij het openen als het sluiten van de deur. Zo voorkom je slaande deuren nog voor je kinderen in hun tienerjaren zitten!

 
Ondertussen weet je het wel: een deur is meer dan alleen een afsluitbare doorgang.
Foto: Xinnix
Hebben we je geïnspireerd en wil je in jouw toekomstige interieur ook dat zen-gevoel creëren? Vergeet dan zeker niet binnen te springen bij een verdeler van Xinnix Door Systems. Zij ontwerpen en produceren superslimme deursystemen voor draaideuren en schuifdeuren die passen in elk strak, modern interieur!