Scandinavische woningen zijn hip!

15-09-2017

Scandinavisch wonen is de laatste jaren aan een opmars bezig, en dat is niet voor niets. De vele open ruimtes, futuristische materialen en hoge glasramen zijn niet alleen in Scandinavische landen populair maar ook steeds vaker bij ons. Sta jij op het punt om te bouwen? Overweeg dan zeker de Scandinavische woontrend. Zo’n woning is origineler dan een traditioneel moderne of landelijke woning en hipper dan ooit! Licht en openheid domineren deze woonstijl.

 

Glazen wanden

Eén van de meest opvallende kenmerken van Scandinavische woningen is het veelvuldig gebruik van glas. Omdat het aantal lichturen in Scandinavische landen tijdens sommige maanden eerder beperkt is, wordt er maximaal gebruik gemaakt van de natuurlijke lichtinval door de toepassing van hoge aluminium ramen. Sommige woningen in Scandinavische stijl zijn zelfs volledig omgeven door glazen wanden zoals op deze afbeelding. Dit zorgt voor een uniek gevoel.

 

Eén van de meest opvallende kenmerken van Scandinavische woningen is het veelvuldig gebruik van glas.
Foto: Sapa

Monumentale woning

Wie de architectuur de laatste jaren een beetje in de gaten heeft gehouden, zal hebben opgemerkt dat het straatbeeld een opvallende woontrend rijker is. Woningen die bestaan uit kolossale blokken in beton voorzien van één of meerdere glasoppervlakten en al dan niet op een verhoog geplaatst zodat de woning de uitstraling krijgt van een monumentale paalwoning, zijn hipper dan ooit.

Woningen die bestaan uit kolossale blokken in beton voorzien van één of meerdere glasoppervlakten en al dan niet op een verhoog geplaatst zodat de woning de uitstraling krijgt van een monumentale paalwoning, zijn hipper dan ooit.
Foto: Sapa

Buiten als verlengde van binnen

Door het veelvuldig gebruik van hoge aluminium ramen bij de Scandinavische woontrend wordt het exterieur als het ware het verlengde van het interieur. Zo kan je op je buitenterras verder genieten van je Scandinavisch interieur, en omgekeerd. Ook als afscheiding tussen verschillende ruimtes wordt bij deze woonstijl vaker voor glazen wanden gekozen dan voor traditionele stenen muren.

Door het veelvuldig gebruik van hoge aluminium ramen bij de Scandinavische woontrend wordt het exterieur als het ware het verlengde van het interieur.
Foto: Sapa

Zomer en winter buiten

Als jij als toekomstige bouwer nog niet overtuigd bent van het prachtige design van Scandinavische woningen, dan voegen wij hier nog graag een extra argument toe. Het hele jaar door geniet jij in jouw Scandinavische woning van het beste wat de seizoenen te bieden hebben. Beeld je eens in dat je ’s winters wakker wordt in jouw master bedroom met zicht op een sneeuwtapijt en hoge, ondergesneeuwde bomen in de verte… Net om deze reden komt een Scandinavische woning het best tot zijn recht als die omgeven is door prachtige natuur.

Beeld je eens in dat je ’s winters wakker wordt in jouw master bedroom met zicht op een sneeuwtapijt en hoge, ondergesneeuwde bomen in de verte.
Foto: Sapa

Natuurlijk licht

Onderstaande afbeelding toont meteen het grootste voordeel van Scandinavisch wonen: de volledige wand uit hoge aluminium ramen zorgt ervoor dat het zonlicht rechtstreeks binnenvalt en bijna de helft van de woning verlicht waardoor jij ook een aangenaam warme woning verkrijgt. Ook in de woning kan je prachtige dingen doen met Scandinavisch design. In de meeste grote interieurzaken vind je meubelen en decoratieve spullen in deze woonstijl: van lampen en kidsspullen tot eetgerei en kussens. Mix and match en geef jouw Scandinavische woning een personal touch!

Onderstaande afbeelding toont meteen het grootste voordeel van Scandinavisch wonen: de volledige wand uit hoge aluminium ramen zorgt ervoor dat het zonlicht rechtstreeks binnenvalt en bijna de helft van de woning verlicht waardoor jij ook een aangena
Foto: Sapa
Ben jij als toekomstige bouwer geïnspireerd door de Scandinavische woonstijl en wil je nog meer inspiratie opdoen in de bakermat van deze woontrend? Neem dan deel aan de Scandinavië-wedstrijd van Sapa Group en win een reis voor twee personen naar Scandinavië. Sapa geeft ook 500 waardebonnen weg voor een lifestyleproduct of designartikel van de Scandinavische webshop www.nordicliving.be: nog meer inspiratie dus om jouw woning in Scandinavische stijl in te richten! Wie trouwens van plan is om Scandinavisch te bouwen, legt zijn oor best eens te luister bij Sapa Group: zij plaatsen aluminium ramen van hoogwaardige kwaliteit. Vraag gerust een offerte aan!