De elegantie van smeedijzeren trappen

16-04-2018

Een stijlvolle trapleuning in smeedijzer maakt jouw trap tot een waar juweel, of je nu voor een sobere, afgelijnde uitvoering kiest of voor een exemplaar met meer details en sierlijke krullen. Een smeedijzeren trap past perfect in een landelijke woonstijl en wordt daardoor het vaakst met dit type woning geassocieerd, maar originele creaties in smeedijzer komen ook mooi tot zijn recht in een moderne woonst of een Art Nouveau villa.

 

Exclusief cachet

Smeedijzeren trapleuningen hebben hun exclusieve uitstraling verkregen door de rijkelijk versierde trappen in landhuizen uit de jaren dertig, gemaakt van prachtig smeedijzer in krullen en spijlen. Deze zorgen voor een look and feel waar velen van houden. Smeedijzer dankt zijn populariteit mede aan zijn sterkte, waardoor smeedijzeren trappen jarenlang meegaan.

Een stijlvolle trapleuning in smeedijzer maakt jouw trap tot een waar juweel, of je nu voor een sobere, afgelijnde uitvoering kiest of voor een exemplaar met meer details en sierlijke krullen.

Roestig

Afhankelijk van welke afwerking je je trap geeft, krijg je een andere uitstraling en een trap die beter in een landelijk dan wel een modern interieur past. Met roest afgewerkte ambachtelijke trappen geven je interieur meteen die gedroomde elegante cottage look. Deze trapleuningen hebben een diep bruinoranje kleur die perfect passen bij de zachte aardetinten die zo kenmerkend zijn voor landelijke interieurs. Om die reden is smeedijzer ook mooi in combinatie met hout.

Afhankelijk van welke afwerking je je trap geeft, krijg je een andere uitstraling en een trap die beter in een landelijk dan wel een modern interieur past.

Metaalkleurig

Metaalkleurige trappen passen dan weer eerder in iets strakkere woningen. Van afgelijnd en sober tot een ontwerp met vloeiende bewegingen, metalen trapleuningen kunnen als discreet object of als ware eyecatcher fungeren in jouw traphal. Metaalkleurige trapleuningen kunnen worden afgewerkt met boenwas die voor een typische satijnen glans zorgt. Smeedijzeren trapleuningen zijn erg mooi in combinatie met ijzeren trappen in oudere huizen, maar deze trapleuningen kunnen net zo goed geïntegreerd worden in een nieuwbouwwoning.

Metaalkleurige trappen passen dan weer eerder in iets strakkere woningen.

Draai- of rechte trappen

Voor het ontwerp van jouw gedroomde trap zijn de mogelijkheden eindeloos, of je nu van strak design houdt of van sierlijke elegantie. Draaitrappen worden tegenwoordig steeds vaker toegepast in industriële woningen, maar ze zijn ook prachtig in een klassieke, moderne of Art Nouveau villa. Massieve staven in combinatie met sierlijke ornamenten zorgen voor harmonie en elegantie.

Voor het ontwerp van jouw gedroomde trap zijn de mogelijkheden eindeloos, of je nu van strak design houdt of van sierlijke elegantie.
Droom jij ook van een smeedijzeren trapleuning in jouw woonst? Siersmederij Stephane Boulet maakt jouw trapleuning in stijlvol smeedijzer op maat van jouw wensen. Of je nu een klassieke of moderne stijl verkiest, creativiteit en kwaliteit staan steeds voorop zodat jij een originele en authentieke realisatie bekomt die volledig beantwoordt aan jouw dromen!