7 unieke bouwprojecten

31-07-2017

Heb je er altijd al van gedroomd om in een spectaculaire woning te wonen? Dan hebben we goed nieuws, want dit hoeft zelfs niet veel geld te kosten. Laat je inspireren door deze (ver)bouwprojecten over de hele wereld!

 

Oude watertoren, Steenokkerzeel, België

Stel je voor dat je in een watertoren woont die ooit nog gebruikt werd als Nazi-schuilplaats tijdens de tweede wereldoorlog! Dat kan als je in Steenokkerzeel woont. In 2007 werd hier een watertoren gerenoveerd door de Bham Design Studio. Zij bouwden het om tot een familieappartement met vijf verdiepingen en een terras dat een spectaculair panoramabeeld geeft over Steenokkerzeel. De oorspronkelijke betonnen constructies én het waterbassin werden behouden.

Zij bouwden het om tot een familieappartement met vijf verdiepingen en een terras dat een spectaculair panoramabeeld geeft over Steenokkerzeel.
Foto: BoredPanda

Glijbaanhuis, Meguro-ku, Japan

In Japan kom je wel meer bizarre uitvindingen tegen, waaronder ook dit spectaculaire glijbaanhuis. Ideaal voor je innerlijke kind! De Japanse Studio LEVEL Architects hebben een familiewoning ontworpen die alle drie verdiepingen met elkaar verbindt door een glijbaan. Je kan aan de ene kant van het huis overal omhoog met de trap en aan de andere kant weer naar beneden schuiven via de glijbaan. We moeten eerlijk toegeven: het huis ziet er speels én stijlvol tegelijk uit!

De Japanse Studio LEVEL Architects hebben een familiewoning ontworpen die alle drie verdiepingen met elkaar verbindt door een glijbaan.
Foto: BoredPanda

Kerkhuis, Utrecht, Nederland

In Nederland vind je dan weer een aantal oude kerken die omgebouwd zijn tot een woning. Dat is ook het geval in Utrecht. Zecc Architecten toverde deze kerk om tot een prachtig huis, maar geef toe: je zou jezelf toch een beetje ongemakkelijk voelen bij bepaalde handelingen in deze ruimte… Wil jij ook graag een stylish kerk als huis? In Nederland worden dit soort projecten wel meer gedaan omdat er sinds 1970 meer dan 1000 kerken gesloten werden. Laten vervallen zou toch zonde zijn?!

In Nederland worden dit soort projecten wel meer gedaan omdat er sinds 1970 meer dan 1000 kerken gesloten werden.
Foto: BoredPanda

Vliegtuighuis Miziare, Libanon

Iets verder van huis kan je dit vliegtuighuis bewonderen. Het is geen écht vliegtuig, gewoon een huis dat nieuw gebouwd werd in de vorm van een Airbus A380. In Miziare, het Libanese dorp waar je het vliegtuig terugvindt, bestaat voornamelijk uit gebouwen die eruit zien alsof ze uit de Griekse Oudheid of Egypte komen. Over een uniek dorp gesproken!

Het is geen écht vliegtuig, gewoon een huis dat nieuw gebouwd werd in de vorm van een Airbus A380.
Foto: The Atlantic

Boulder, Colorado, Amerika

Ken je de animatiefilm ‘Up’ nog? Wel, het Amerikaanse The Tiny House Movement maakt piepkleine huisjes die je helemaal doen denken aan deze film! Vooral het model Cypress 24 lijkt sprekend op het huisje uit de film! De huisjes worden gebouwd voor mensen die graag een simpeler leven in een kleiner huis zouden willen. De oppervlakte varieert van 1000 tot minder dan 100 vierkante meter.

De huisjes worden gebouwd voor mensen die graag een simpeler leven in een kleiner huis zouden willen.
Foto: The Atlantic

Schelpjeshuis, Mexico City, Mexico

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe het zou zijn om in een schelp te wonen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het Nautilushuis in Mexico City. Dit buitengewone huis werd in 2006 ontworpen door architect Javier Senosiain van Arquitectura Organica. Het gezin dat hierin woont, wilde graag meer natuurlijke elementen in hun huis en dat is hun aardig gelukt. Het ziet er bizar uit, maar is desondanks een perfect leefbare ruimte!

Het gezin dat hierin woont, wilde graag meer natuurlijke elementen in hun huis en dat is hun aardig gelukt.
Foto: BoredPanda

Flinstoneshuis, Malibu, California, USA

In deze speciale constructie woonde ooit de Amerikaanse televisiepresentator Dick Clark. Door de steenstructuur vanbuiten én vanbinnen lijkt het huis precies op dat van Fred en Wilma uit de Flinstones. De villa heeft een prachtig uitzicht op Malibu, de zonsondergang en de omliggende natuur. Als je hier uit het raam kijkt kan je zowel Serrano Valley en de Boney Mountains als de Channel Islands en de Grote Oceaan bewonderen. Droom alvast weg!

Door de steenstructuur vanbuiten én vanbinnen lijkt het huis precies op dat van Fred en Wilma uit de Flinstones.
Foto: BoredPanda