De meerwaarde van steen voor je tuin

13-09-2017

Met steen kan je prachtige dingen doen in je tuin. Is jouw tuin nog een braakliggend stuk grond en was het nochtans de bedoeling dat die tuin snel aangepakt zou worden toen jullie pas in jullie huis trokken? Trek die wederhelft dan maar eens goed bij de oren en laat je eindelijk inspireren door deze prachtige voorbeelden. Misschien is jouw tuin binnenkort ook zo mooi afgewerkt!

 

Keramische tegel

Keramische tegels vinden de laatste jaren steeds meer hun weg naar de tuin. Ze zijn strak, onverwoestbaar en kleurvast. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een keramische tegel als alternatief voor betontegels of natuursteen. Met keramische tegels kan je de mooiste vormen en prints maken en ze behouden hun kleur. Natuursteen daarentegen verandert doorheen de jaren van kleur. Voor mensen die zoeken naar materiaal dat leeft en mee ouder wordt, blijft natuursteen natuurlijk nog steeds the real deal.

 

Keramische tegels vinden de laatste jaren steeds meer hun weg naar de tuin.

Oude dallen

Voor landelijke woningen blijven klassieke oude dallen prachtig materiaal om je tuin of terras mee af te werken. Het geeft het romantische karakter van een pastorijwoning een iets robuustere, stoerdere uitstraling. Ze bestaan in grote en kleinere formaten en roepen een zuiders vakantiegevoel op, alsof je je in een gezellige bed & breakfast in la douce France waant!

Voor landelijke woningen blijven klassieke oude dallen prachtig materiaal om je tuin of terras mee af te werken.

Kleiklinkers

Onderstaande afbeelding bewijst dat je ook met kleiklinkers een adembenemend mooie sfeer kan toveren in je tuin. Hier lopen de kleiklinkers door van binnen naar buiten, waardoor er een sfeer van openheid ontstaat en de ruimte optisch wordt vergroot. Kleiklinkers kunnen zowel worden gebruikt voor rustieke als voor moderne settings. Met een levensduur van minstens 125 jaar is dit een investering die generaties lang meegaat!

Onderstaande afbeelding bewijst dat je ook met kleiklinkers een adembenemend mooie sfeer kan toveren in je tuin.

Siergrind

Ook met siergrind kan je prachtige steencombinaties maken in je tuin, als afwerking voor je planten, als terrasondergrond of als sierbestrating in je tuin. Een grote troef van siergrind is dan ook dat je deze steensoort met bijna alle materialen kan combineren. Vooral in combinatie met andere steensoorten, groen of hout zorgt siergrind al snel voor een idyllisch tafereel.

Ook met siergrind kan je prachtige steencombinaties maken in je tuin, als afwerking voor je planten, als terrasondergrond of als sierbestrating in je tuin.

Betontegel

Het gebruik van betontegels is nog steeds een voltreffer voor je tuin. De toepassingen van beton zijn dan ook nagenoeg eindeloos. Het is veelzijdig, duurzaam en voor ieders budget. Bovendien hoeven ze absoluut niet ruw of saai te ogen. Merken zoals Stone & Style hebben robuuste betontegels met een fluweelzacht uiterlijk en levendige kleurschakeringen, speciaal ontworpen voor eigentijdse tuinen.

De toepassingen van beton zijn dan ook nagenoeg eindeloos. Het is veelzijdig, duurzaam en voor ieders budget.
Ben jij er ook van overtuigd dat steen een grote meerwaarde kan zijn voor jouw tuin? Ga dan eens langs bij Wijckmans Bouwmaterialen: zij beschikken over een ruim assortiment aan stenen voor je tuin en adviseren jou graag bij de keuze van de ideale buitenafwerking voor je tuin. Binnenkort ontvang jij maar al te graag gasten in die schitterend aangelegde tuin! ;-)