Daarom is steentapijt een goed idee

02-05-2018

Steentapijt? Klinkt als een industriële vloer voor fabrieken en openbare gebouwen, hoor ik je denken. Wel, dat is het niet! Akkoord, tot voor kort zag je het inderdaad vooral in kantoren en winkels, maar ondertussen vind je steentapijt steeds vaker terug in gewone woningen. Logisch, want steentapijt heeft een heleboel voordelen!

 

What’s in a name?

Steentapijt is een slijtvaste vloer die bestaat uit door de natuur gladgepolijste grindkorrels. Ze worden gezeefd op korrelgrootte en gemengd met epoxyhars. Zo krijg je een naadloze vloer die, al naargelang de afwerking, een open of gesloten structuur heeft. De dikte van steentapijt varieert tussen 6 en 8 mm, dus het is ook geschikt voor renovatieprojecten. Wie opkijkt tegen een te lange droogtijd heeft niks te vrezen: steentapijt is al beloopbaar na 24 uur en belastbaar na 48 uur. Het voelt trouwens gezellig warm aan en is perfect combineerbaar met vloerverwarming. Zalig!

Steentapijt is een slijtvaste vloer die bestaat uit door de natuur gladgepolijste grindkorrels.

Alle kleuren van de regenboog

Past steentapijt in jouw huis? Natuurlijk! Omdat de grindkorrels in diverse kleuren geverfd kunnen worden, kan je steentapijt helemaal aanpassen aan je interieur. Voor wie niet houdt van eentonigheid, is er goed nieuws: het is perfect mogelijk om vormen te verwerken in het steentapijt of verschillende kleuren te combineren. Je ziet het: of je interieur nu eerder klassiek is of modern, je vindt altijd wel een steentapijt dat erin past!

Omdat de grindkorrels in diverse kleuren geverfd kunnen worden, kan je steentapijt helemaal aanpassen aan je interieur.

Onderhoudsvriendelijk

Kiezen voor steentapijt is kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Steentapijt met een open structuur kan je best schoonmaken door het een keer per week te stofzuigen. Bij een gesloten structuur volstaat het om eens per week te dweilen. Zorgt je onhandigheid af en toe voor nare vlekken op de grond? Geen probleem! Met een borstel en wat warm water is je vloer meteen weer schoon. Voor hardnekkige vlekken bestaat er trouwens speciale steentapijtreiniger waarmee je je vloer kan schrobben. Even naspoelen, droogzuigen met een alleszuiger en klaar! Meer is er echt niet aan.

Kiezen voor steentapijt is kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloer.

Steentapijt in elke kamer

Omdat je steentapijt volledig aan je interieur kan aanpassen, past het echt in elke kamer. Inclusief de keuken, het toilet en zelfs de badkamer. De badkamer? Inderdaad. De enige vereiste voor steentapijt in de badkamer is dat de vloer dubbel geseald wordt, zodat hij volledig waterdicht is. Je kan steentapijt dus zelfs in de inloopdouche gebruiken. Dat is niet alleen hygiënisch, maar dankzij de textuur zal je ook nooit meer uitglijden. Dubbel handig!

Past steentapijt in jouw huis?
Ben je overtuigd door de voordelen van steentapijt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Ga eens langs bij Accent Vloeren in Grobbendonk, de specialist in gietvloeren, steentapijt en troffelvloeren. Zij gaan samen met jou op zoek naar het perfecte steentapijt en verzorgen jouw project tot in de puntjes!