Tips bij het kiezen van een garagepoort

22-11-2017

Ben jij aan het bouwen of wil je jouw huidige woning een beetje opfrissen? Je kan ervoor kiezen om de garagepoort te vervangen en/of zelfs te automatiseren. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van een garagepoort erg ruim waardoor je misschien niet weet waar je moet beginnen bij het kiezen van een nieuw exemplaar. Daarom zetten wij graag wat tips voor het kiezen van een garagepoort voor je op een rijtje.

 

 

Living in a material world

Bij het starten van je zoektocht naar een garagepoort moet je eerst bepalen welk materiaal jij wil gebruiken om je woning af te werken. En dat wordt misschien geen gemakkelijke keuze aangezien je verschillende opties hebt. Zo kan je kiezen voor een garagepoort in staal, eentje in hout, of eentje afgewerkt met gevelbekleding waardoor de mogelijkheden qua materialen bijna eindeloos zijn. Hou bij een houten garagepoort wel rekening met het feit dat je er meer tijd en verzorging zal moeten insteken. Wil je het uitzicht van hout, maar toch niet het onderhoud? Kies dan voor een hout-decor folie.

Bij het starten van je zoektocht naar een garagepoort moet je eerst bepalen welk materiaal jij wil gebruiken om je woning af te werken.
Foto: Hörmann

Colour your life

Standaard is passé! Wil jij een opvallende kleur op je garagepoort? Check. Want de tijd van een beperkt aantal kleuren ligt echt wel achter ons. Rood, groen, geel,… geen enkele kleur is onmogelijk. En aangezien de kleur van je nieuwe garagepoort deels bepalend is voor de look van je woning moet je natuurlijk de tijd nemen om de juiste kleur te kiezen. Wil je jouw garagepoort in dezelfde kleur als je ramen en deuren? Dat kan ook!

Standaard is passé! Wil jij een opvallende kleur op je garagepoort? Check.
Foto: Hörmann

It’s nice to have options even if you can’t take them

Werk jij soms aan je fiets in de garage? Of staat je wasmachine er? Dan heb je waarschijnlijk nood aan licht in deze ruimte. En wat is er beter dan natuurlijk licht! Je kan ervoor kiezen om glas in je garagepoort te laten plaatsen. Je zou haast verschieten hoe goed je garagepoort er kan uitzien met de juiste beglazing. Bovendien kan je ook een deur in de poort laten plaatsen. Zo kan je gewoon het deurtje openen als je even buiten moet zijn en je auto gewoon binnen mag blijven staan. Of wat dacht je van een ingebouwd luik voor je favoriete viervoeter?

Je zou haast verschieten hoe goed je garagepoort er kan uitzien met de juiste beglazing.

Sesam, open u

Ken je het: je hebt een zware houten poort en je kijkt er al tegenop om de poort te openen wanneer je na een lange werkdag thuiskomt… Soms bel je zelfs je huisgenoten op om te vragen of ze dit karweitje al van je willen overnemen. Grappig, want je zou ook gewoon kunnen opteren voor een sectionale garagepoort met stevige veren of eentje waarbij het openen automatisch gebeurt. En nee, je energierekening gaat er niet door in de hoogte, want een garagepoortopener is best zuinig!

Grappig, want je zou ook gewoon kunnen opteren voor een sectionale garagepoort met stevige veren of eentje waarbij het openen automatisch gebeurt.
Foto: Hörmann

Zoek de perfecte partner

Zie je door het bos de garagepoorten niet meer? Tegenwoordig bestaan er garagepoorten in verschillende maten, groottes, en stijlen. En dan spreken we nog niet van de extra functies! Aangezien iedereen andere wensen heeft, is langsgaan bij een specialist met Hörmann-garagepoorten dan ook een echte must, want Hörmann, opgericht in 1935, is niet voor niets de nummer 1 in Europa op het vlak van deuren en poorten!

Aangezien iedereen andere wensen heeft, is langsgaan bij een specialist met Hörmann-garagepoorten dan ook een echte must, want Hörmann, opgericht in 1935, is niet voor niets de nummer 1 in Europa op het vlak van deuren en poorten!
Foto: Hörmann