groene vingers tuin tuinieren

5 tips voor groene vingers

11-09-2018

Hou jij ervan om je handen vuil te maken in de tuin? Je spendeert er niet alleen wat meer tijd door buiten, maar je absorbeert ook meer zonnestralen. Altijd goed, toch? Of je nu een echte tuinexpert bent, of eerder een beginneling, het is altijd handig om wat extra raad te krijgen. Zo wordt het tuinieren weer wat gemakkelijker. Stroop je mouwen op en ontdek hier 5 tips voor groene vingers!

 

Zorg dat er niets aan je schop blijft hangen

Door je favoriete schop (of gewoon al je schoppen) in te smeren of te spuiten met een Tefal- of siliconemiddel maak je van werken met een schop ineens een gemakkelijk karweitje. Breng een goede laag aan, zo valt het vuil direct weer van je spade nadat jij een put gegraven hebt.

Hou jij ervan om je handen vuil te maken in de tuin?

Zeg stop tegen vuile vingernagels!

Wat is voor jou het grootste nadeel aan in de tuin werken? Vooral bij de dames zal je te horen krijgen dat het vuil onder hun vingernagels enorm storend werkt. Vanaf nu niet meer! ;-) Door je nagels voordien al krabbend over een stuk zeep te halen, kan het vuil er niet meer onder. Na het tuinieren, gebruik je gewoon een nagelborsteltje om de zeepresten te verwijderen en je nagels zijn instant weer schoon!

Wat is voor jou het grootste nadeel aan in de tuin werken?

Kook mee voor je planten

Giet de volgende keer dat je groenten kookt of stoomt het water niet gewoon weg. Gebruik het om je tuinplanten water te geven. Je zal verbaasd zijn over hoe goed je planten reageren op deze groentesoep. Sneller groeiende plantjes, for the win!

Giet de volgende keer dat je groenten kookt of stoomt het water niet gewoon weg. Gebruik het om je tuinplanten water te geven.

Hou kleine dieven buiten

Dieren vinden het echt geweldig om jouw harde werk in de tuin een beetje te verpesten. Vooral katten zijn hier experten in. Ze beschouwen jouw tuintje dan ook als één grote kattenbak. Om ervoor te zorgen dat ze de groenten, planten, of bloemen gerust laten, kan je er plastic vorkjes rond plaatsen. Diervriendelijk én efficiënt!

Dieren vinden het echt geweldig om jouw harde werk in de tuin een beetje te verpesten.

Zelfgemaakte onkruidbestrijder

Zelfs wanneer je heel graag in de tuin werkt, is onkruid wieden niet het leukste taakje. En toegegeven zijn de meeste onkruidbestrijders wel duur. Wat als wij dé oplossing hebben die bovendien erg goedkoop is? Je combineert gewoon drie huishoudproducten die samen fantastisch werken als onkruidbestrijder. Mix hiervoor gewoon soda, witte azijn, en een beetje Dreft. Pas wel op want dit middeltje kan ook je gras beschadigen ;-)

Zelfs wanneer je heel graag in de tuin werkt, is onkruid wieden niet het leukste taakje.