valse wand

Zo plaats jij een valse wand

09-08-2017

Is je ruimte te groot en wil je die liever opsplitsen? Een grote kinderkamer onderverdelen in twee kleinere aparte kamers? Of wil je meer privacy creëren in je slaapkamer door het slaapgedeelte af te zonderen van je dressing of badkamergedeelte? Met het plaatsen van een valse wand wordt jouw gedroomde ruimte werkelijkheid!

 

Fake isn’t beautiful, but a fake wall can be!

Een valse wand kan voor veel zaken toegepast worden: als afwerking voor een open haard of omkasting voor een televisietoestel, als scheidingswand om meer privacy te creëren in je slaapkamer of badkamer of als decoratieve muur… De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kan er zelfs beschadigde binnenmuren mee wegwerken of er een vals plafond mee creëren in je huis!

Je kan er zelfs beschadigde binnenmuren mee wegwerken of er een vals plafond mee creëren in je huis!

Ga aan de slag met onze tips!

Ga jij ook al huiveren bij de gedachte dat je die prachtige muur die je beoogt helemaal zélf moet gaan plaatsen? Wil je het goede nieuws weten? Gyproc-muren zijn in principe vrij gemakkelijk te plaatsen, zeker als je jezelf (en je muur) goed voorbereidt en de juiste materialen aankoopt! Wij helpen jou graag op weg! Zie jij jezelf dit écht niet doen? Geen nood, je kan altijd de hulp inschakelen van professionals.

Gyproc-muren zijn in principe vrij gemakkelijk te plaatsen, zeker als je jezelf (en je muur) goed voorbereidt en de juiste materialen aankoopt.

De voorbereiding

Rub it, baby! Loshangend behangpapier, verfschilfers of vuil op je muur? Dan moet je dat er eerst af halen. Een schone basis is belangrijk! Na het poetsen is het tijd om je muur een voorbehandeling te geven met een strijkmiddel of betongrip. Daarna teken je de plaatbreedte af op de muur zodat je goed kan zien waar het gips moet komen.

Na het poetsen is het tijd om je muur een voorbehandeling te geven met een strijkmiddel of betongrip.

Aan de slag!

Let’s bake! Tijd om het gips te maken. Doe water in een kuip en voeg er gips aan toe. Mengen met een mengboor, vijf minuutjes laten rusten en nadien opnieuw mengen. Et voilà, jouw gips is klaar. Be quick, baby: het gips is maar veertig minuten bruikbaar! Uitsmeren maar, dus. Breng met een pleisterspaan stroken gips aan op de muur. Plaats een klein stukje Gyproc op de vloer waar de platen tijdens de montage op kunnen rusten. Je zou het niet denken, maar je bent al halfweg! Volhouden dus...and don’t forget:

Plaats een klein stukje Gyproc op de vloer waar de platen tijdens de montage op kunnen rusten.

The final touch

Cut this thing into pieces… Snijd de platen één centimeter korter dan de afstand tussen de vloer en het plafond en druk ze tegen het kleefgips. Positioneer eerst onderaan horizontaal en klop met een hamer tot de plaat waterpas staat. Doe hetzelfde links en rechts verticaal en daarna twee keer diagonaal. Tip: duid schakelaars of stopcontacten aan op de plaat zodat je deze achteraf kan uitzagen. Voor elektriciteitskabels maak je het best vooraf een gaatje in de plaat waar je de kabel doortrekt voordat je de plaat vastkleeft. You’re done!

Snijd de platen één centimeter korter dan de afstand tussen de vloer en het plafond en druk ze tegen het kleefgips.
Wil je dit arbeidsintensieve werkje toch liever overlaten aan professionele handen? Kijk dan zeker eens bij Pleisterwerken Dobbelaere. Zij voeren met plezier jouw gyproc-werken uit van A tot Z! Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsvolle afwerking en blijf jij gespaard van verbouwstress en eventuele ongelukken!