Zo voel jij je veilig thuis!

10-10-2017

Feit: veel mensen zijn niet graag alleen thuis. Waarom? Omdat ze zich er niet veilig voelen. Zeker wanneer je net alleen bent gaan wonen, kan het wat tijd vragen vooraleer je ‘s avonds volledig tot rust kunt komen. Hoewel je veiligheid nooit kan garanderen, zijn er enkele manieren waardoor jij je safer at home kan voelen. Met deze tips zet je alvast een stap in de goede richting!

 

 

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Ben je pas verhuisd? Leer dan zo snel mogelijk je buren kennen. Je weet nooit dat het op termijn je vrienden worden. Zelfs als dit niet het geval is, zijn buren er voor elkaar. Wil je eens een ei lenen? Geen probleem. Is de bus melk leeg? Check. En ben je een weekendje weg? Ze houden met plezier je huis in de gaten. Ook wanneer je thuis bent, heb je meteen ergens waar je terecht kunt als je je onveilig voelt. Want geef toe, omringd worden door vreemden draagt niet echt bij aan een veilig gevoel. Ga bovendien ook eens langs bij de wijkagent. Search for a safe haven!

Leer dan zo snel mogelijk je buren kennen.

Close the door

Hoewel deze tip erg logisch lijkt, wordt ze vaak vergeten. Zelfs wanneer je in een veilige buurt woont, is het beter om de deur op slot te doen. Maak er een gewoonte van om de deur te vergrendelen, ook wanneer je thuis bent. Heb je een deur met een raam? Doe dan ’s nachts de sleutel van de deur. Heb je geen raam in de deur? Laat de sleutel dan op de deur zitten. Extra beveiligingstips? Check!

Zelfs wanneer je in een veilige buurt woont, is het beter om de deur op slot te doen.

Back-up plan!

Wat ga jij doen als iemand inbreekt in je woning? Als het antwoord op deze vraag “panikeren” is, begrijpen wij waarom je je niet veilig voelt thuis. Zorg er daarom voor dat je een back-up plan hebt. Ken je bijvoorbeeld het brandprotocol al? Spreek eventueel iets af met je buren, want two heads are better than one. Wat je ook kunt doen, is een zelfverdedigingscursus volgen. Moest het dan ooit zo ver komen dat er een vreemde in je woning staat, kan je jezelf tenminste verdedigen. En hey, hoe beter je het kunt, hoe veiliger je je zult voelen.

Wat je ook kunt doen, is een zelfverdedigingscursus volgen.

A dog is your best friend

Een hond in huis halen, kan ervoor zorgen dat jij je veiliger zult voelen. En neen, dit hoeft niet noodzakelijk een grote hond te zijn, maar wel eentje die goed kan blaffen. Hoewel blaffende honden zogezegd niet bijten, schrikken ze potentiële inbrekers af. Daarnaast zijn ze ook perfecte gezelschapsdieren waardoor jij je nooit alleen zult voelen. PS Een kat kan dan misschien niet als afschrikmiddel dienen, maar gezelschap houden kunnen ze als de beste! ;-)

Hoewel blaffende honden zogezegd niet bijten, schrikken ze potentiële inbrekers af.

Pound the alarm

Woon je op een appartement? Zorg dan voor een goede videofoon. Zo weet jij altijd wie er voor je deur staat en hoef jij niet noodzakelijk de deur te openen. Bij een woning is dit minder nuttig aangezien de voordeur in 9/10 gevallen gewoon bereikbaar is. Doen alsof je niet thuis bent, is dan quasi onmogelijk. ;-) Toch kan een veiligheidssysteem hier de oplossing bieden. Veilig thuis? Zeker!

Toch kan een veiligheidssysteem hier de oplossing bieden. Veilig thuis? Zeker!
Foto: CCI nv
Is een hond voor jou geen optie, maar wil je toch investeren in een veiligheidssysteem? CCI nv heeft dé gadgets die jij nodigt hebt. Van een videofoon tot een alarmsysteem: safety guaranteed! En geen nood, want er zit vast een Aiphone- of Delta Dore-verdeler bij jou in de buurt.