kans op inbraak inbrekers alarmsysteem videobewakingssysteem beveiliging

Hoe verklein je de kans op inbraak?

14-07-2017

Als er iets is waar iedereen bang voor is, is het wel een inbreker in je woning. Het brengt namelijk niet alleen materiële schade met zich mee, maar ook emotionele. Het idee dat er een vreemde in je huis heeft rondgelopen, zorgt er vaak voor dat mensen niet meer alleen thuis durven zijn. Wil jij er alles aan doen om inbraak te vermijden? Met deze 5 tips zet je alvast een stap in de goede richting!

 

Sluit de deur!

Laat jij in de zomermaanden vaak je ramen open? Dit is de gemakkelijkste manier voor inbrekers om binnen te komen. Zelfs een klein wc-raam moet je sluiten. Draai bovendien de deur volledig op slot, gewoon toetrekken is niet voldoende; de deur kan zo gemakkelijk met een kredietkaart of andere kaart worden opengemaakt. Je ouders hadden dus gelijk toen ze je leerden om de deur te sluiten ;-)

 
Dit is de gemakkelijkste manier voor inbrekers om binnen te komen.

Keep valuables out of sight

Wat is het eerste dat inbrekers doen om te zien of jouw huis wel de moeite is? Aan het raam kijken of er dure spullen aanwezig zijn. Zorg er dus altijd voor dat je valuables (zoals laptops en tablets) goed hebt weggestoken. Ligt jouw nieuwe iPad vlakbij het raam? Dan worden de inbrekers extra gemotiveerd om jouw huis te betreden. Opruimen had nog nooit zoveel betekenis! Of je zorgt er gewoon voor dat potentiële inbrekers niet meer aan je raam geraken; hallo omheining met bijhorend intercomsysteem!

Wat is het eerste dat inbrekers doen om te zien of jouw huis wel de moeite is? Aan het raam kijken of er dure spullen aanwezig zijn.
Foto: AIPHONE BELGIUM

Sleutel op de deur

Meestal heeft sleutel-op-de-deur een positieve betekenis. En ja, inbrekers zien dit maar al te graag! Laat dus zeker geen sleutels aan de binnenkant van je deuren en/of ramen zitten. Wanneer de inbrekers het raam in slaan, kunnen ze gewoon de sleutel omdraaien en ze zijn binnen. Heb jij sleutels verstopt in je tuin? Altijd handig als je een keer je sleutel vergeten bent, maar pas hier toch mee op. Inbrekers weten namelijk goed waar ze moeten zoeken. TIP: Je kan sleutels altijd begraven, maar zorg dan wel dat je nog weet waar!

Laat dus zeker geen sleutels aan de binnenkant van je deuren en/of ramen zitten.

In need of vitamin SEA

Terwijl jij heerlijk ligt te dobberen in de Middellandse Zee krijgen inbrekers ‘vrij spel’ in je woning. Zorg er dus altijd voor dat je woning een bewoonde indruk geeft wanneer je op vakantie bent. Vraag bijvoorbeeld aan je buurman om de brievenbus te legen, en laat hen eventueel de gordijnen openen en sluiten. Wil je de buren liever niet lastig vallen? Dan kan je met domotica het licht laten aangaan op bepaalde tijdstippen. En jawel, ook inbrekers gebruiken social media. Pas dus op met het online posten van al die vakantiekiekjes! Dat doe je beter achteraf ;-)

Vraag bijvoorbeeld aan je buurman om de brievenbus te legen, en laat hen eventueel de gordijnen openen en sluiten.

Versterk je huis

Hoewel de kans op inbraak niet volledig uit te sluiten is, kan je er wel alles aan doen om dit tegen te gaan. Maar hoe beter de beveiligingssystemen worden, hoe gespecialiseerder de inbrekers. Naast al deze handige tips zit er dan nog maar één ding op: een alarmsysteem of videobewakingssysteem plaatsen. De sticker van het alarmsysteem heeft al een afschrikwekkende werking. Daarnaast gaat bij poging tot inbraak een sirene af en wordt de alarmcentrale gewaarschuwd. Met de camera worden beelden gemaakt; dit maakt het gemakkelijker om de boef achteraf te ontmaskeren.

Naast al deze handige tips zit er dan nog maar één ding op: een alarmsysteem of videobewakingssysteem plaatsen.
Foto: DELTA DORE BELGIUM
Dus, wat denk je? Wordt het tijd om je woning extra te beveiligen? Met de producten van AIPHONE en DELTA DORE zit je bij CCI nv alvast goed. Bovendien helpen ze je graag verder met al je vragen over beveiliging. En je hoeft er niet ver voor te rijden, want er zit altijd wel een verdeler in je buurt! En vergeet niet: Protect what you love!