Hoera, de zomer is eindelijk daar en de corona maatregelen zijn aan het versoepelen, we mogen langzaamaan weer steeds meer. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Onlangs heb ik geschreven over het organiseren van een tuinfeest. Maar als je geen grote tuin hebt, is dat natuurlijk een beetje lastig. En met z'n allen binnen zitten met dit heerlijke weer is natuurlijk ook niet ideaal. Gelukkig hebben we ook daar een oplossing voor: geef je feestje in een park!

Het park is de ideale locatie voor een feestje. Het is buiten en het is gratis. Echter is het niet de bedoeling dat je zomaar een feest geeft met 100 man, er zijn tenslotte ook andere mensen die van het park willen genieten zonder overlast. Maar een klein feestje mag altijd. En hoe organiseer je dan een super gezellig park feestje? Hier deel ik een aantal handige tips.

Bedenk een thema

Bedenk een thema voor je feestje en versier je spot in het park. Zo kunnen de genodigden het feestje gemakkelijk vinden. Een themafeestje is leuk om te organiseren, zeker als je het op een openbare plek viert. Hoe gezellig ziet het er tenslotte uit als je een groepje mensen in het park het gezellig ziet hebben die allemaal in thema gekleed zijn? Kies voor een leuk zomers thema, bijvoorbeeld het thema 'Woodstock hippie' of 'Hawaii' en stem je decoratie erop af.

Genoeg ruimte om te zitten en voor social distance

Zorg voor genoeg kleedjes om gerust op te kunnen zitten zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over grasvlekken op hun kleding. Je kunt zelf wat kleedjes brengen, maar je kunt ook aan de genodigden vragen of zij kleedjes, kussens en/of campingstoeltjes mee willen nemen. Zo weet je zeker dat er genoeg zit plekken zijn, en kunnen mensen op gepaste afstand van elkaar blijven (corona-proof feestje!). Ook leuk om naar de locatie te brengen zijn hangmatten en bean bags!

Zorg voor genoeg eten en drinken

Uiteraard is het belangrijk dat er voldoende eten en drinken is om iedereen te kunnen voorzien. Bedenk van tevoren hoe je het wilt organiseren. Regel jij alles of laat je iedereen iets meebrengen om met elkaar te delen? Gaan jullie barbeque-en? Houd er dan ook rekening mee dat er waarschijnlijk een aantal mensen komen die geen vlees eten. Zorg dus voor een mooie variatie aan vlees/vis/vega hapjes.

En natuurlijk is een feestje niet compleet zonder drank! Bier, wijn en fris, maar ook sterke dranken als gin en vodka om cocktails mee te maken doen het altijd goed. Heb je geen slijterij in de buurt? Dan kun je flessen sterk als gin online kopen. Sterke drank kan namelijk erg prijzig zijn, maar online vind je vaak mooie aanbiedingen waarmee je voordeliger uit zult zijn!