Een villa voor elke bouwstijl

28-10-2017

Iedereen droomt ervan om in een mooi huis of villa te wonen, toch? Ga jij bouwen of renoveren met je partner maar zijn jullie er nog niet uit welke bouwstijl jullie verkiezen? Laat je dan inspireren door deze prachtwoningen en ontdek welke woonstijl op jullie lijf geschreven is! Modern, landelijk, industrieel of futuristisch?

 

Landelijk chic

Landelijke villa’s zien we nog steeds vaak opduiken in villawijken. Dat komt door de elegante charme die deze woningen doorgaans uitstralen. Deze villa’s ogen authentiek en stralen een zekere rust en warmte uit. Een villa in pastorijstijl of landelijke stijl doet je thuiskomen in een gezellig en stijlvol kader. Om die reden is de landelijke bouwstijl nog steeds een topper: karaktervol, tijdloos en elegant!

Een villa in pastorijstijl of landelijke stijl doet je thuiskomen in een gezellig en stijlvol kader.

Industrial look

De laatste jaren hebben moderne woningen een dankbare invulling gevonden in de industriële interieurtrend. De industrial look verovert namelijk niet alleen de inrichting van vele winkelpanden en koffiebars maar ook van veel privéwoningen. Strakke villa’s die een ietwat industriële uitstraling hebben, worden dan ook steeds vaker opgetrokken. De tijdloze landelijke villa’s hebben er een waardige tegenhanger bij!

De industrial look verovert namelijk niet alleen de inrichting van vele winkelpanden en koffiebars maar ook van veel privéwoningen.

Futuristisch design

De futuristische bouwstijl zit de laatste jaren enorm in de lift en dat is niet zonder reden. Deze strakke woningen combineren hoogwaardig design, moderne klasse en een ongeëvenaarde rechtlijnigheid. Veelal worden deze woningen gebouwd in harde kleurencontrasten zoals wit-zwart, grijs-wit of zwart-rood.

De futuristische bouwstijl zit de laatste jaren enorm in de lift en dat is niet zonder reden.

Exotische toets

Wie graag clean en strak woont maar zijn huis daarenboven van een specialere, exotische toets wil voorzien, doet er goed aan om een villa in witte of lichte tinten op te trekken en die te omringen met een zwembad en/of zuiderse beplanting zoals palmbomen of bananenplanten. Zo waan jij je in een mum van tijd in het zonnige buitenland. Hoewel we deze exotisch geïnspireerde villa’s niet vaak zien opduiken in ons bescheiden landje, ogen ze bijzonder fraai.

Hoewel we deze exotisch geïnspireerde villa’s niet vaak zien opduiken in ons bescheiden landje, ogen ze bijzonder fraai.
Heb jij inspiratie opgedaan bij het zien van deze verschillende bouwstijlen en kan jij niet wachten om jouw gedroomde villa op te trekken of jouw gekocht pand te renoveren en op te waarderen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met Bouwwerken HST: zij hebben een jarenlange ervaring in de bouwsector en metselen maar wat graag jouw gedroomd huis of helpen jou graag bij jouw renovatiewerken!