Zo kies je de ideale vloer voor je huis

24-11-2017

De perfecte vloer kiezen voor jouw woning is geen sinecure. Kies je nu het best voor parket, een keramische tegel of een gietvloer? Wij geven je graag enkele tips zodat het uitkiezen van de ideale vloer voor jouw woning binnenkort (bijna) kinderspel wordt!

Houd rekening met de ruimte

Iedereen stelt andere eisen aan een vloer en ook de ruimte bepaalt grotendeels wat nu de ideale vloerbekleding is. Zo moet een keukenvloer hygiënisch zijn, bestand zijn tegen vuil en vlekken en gemakkelijk te reinigen zijn, terwijl de vloer in de hal dan weer slijtvast moet zijn aangezien er veel op gelopen wordt. De garagevloer moet dan weer stevig genoeg zijn om een auto te kunnen dragen en tegelijkertijd bestand zijn tegen olie die uit de auto kan lekken.

Iedereen stelt andere eisen aan een vloer en ook de ruimte bepaalt grotendeels wat nu de ideale vloerbekleding is.

Kijk naar je levensstijl

Eén van de belangrijkste vragen die je moet beantwoorden bij het uitkiezen van de geschikte vloer voor jouw woning is hoe je leeft. Heb je kinderen? Dan heb je een onderhoudsvriendelijke vloer nodig die tegen een stootje kan. Keramische tegels zijn dan een goede keuze. Ga er niet van uit dat je je levensstijl wel zal aanpassen aan de vloer, want dat lukt toch niet. Wil jij een vloer waarop vuil nauwelijks zichtbaar is? Ga dan voor een vloer met structuur en schakeringen!

Eén van de belangrijkste vragen die je moet beantwoorden bij het uitkiezen van de geschikte vloer voor jouw woning is hoe je leeft.

Kies een totaalconcept

Bij de keuze van jouw perfecte vloer kijk je het best naar de volledige woning. Probeer alle interieurelementen samen te brengen om een harmonieus totaalconcept te creëren. Neem hiervoor voldoende tijd en vraag eventueel stalen aan om te kijken of je toekomstige vloer past in jouw woning. Meubels of de kleur van je muren kan je eenvoudig aanpassen, maar de vloer in je keuken of woonruimte moet doorgaans nog jarenlang meegaan!

Probeer alle interieurelementen samen te brengen om een harmonieus totaalconcept te creëren.

Speel met optische illusie

Je vloer heeft een grote impact op het ruimtegevoel in je woning. Zo kan je een ruimte optisch vergroten of verkleinen afhankelijk van de vloer die je uitkiest. In kleine kamers wordt afgeraden om grote tegels te plaatsen omdat ze de ruimte optisch nog kleiner zullen maken. Kleine tegels en veel voegen zullen dan weer de kamer optisch vergroten.

Je vloer heeft een grote impact op het ruimtegevoel in je woning.

Baken zones af

Interieurs worden hoe langer hoe opener. De vloer is dan ook een handig hulpmiddel om zones af te bakenen in je woning. Vaak wordt parket gekozen voor de woonruimte en tegels voor de keuken. Let er wel op dat je zorgt voor een naadloze overgang waarbij het geheel in de hoogte gelijk ligt. In de woonruimte creëer je rust met grotere effen oppervlakken en in de buurt van een houthaard leg je het best altijd een stenen vloer.

De vloer is dan ook een handig hulpmiddel om zones af te bakenen in je woning.
Wat betreft de keuze van de ideale vloer voor je woning ga je beter niet over één nacht ijs. Aangezien vloeren grotendeels mee de uitstraling van je woning bepalen en ze niet gemakkelijk te vervangen of uit te breken zijn, laat je je hiervoor het best bijstaan door professionals. Accent Vloeren biedt een ruim assortiment aan moderne vloeren die bij elke woning passen!