Verwarm je vloeren eens!

17-10-2017

Je hebt gebouwd en het budget is op, maar je moet toegeven dat je toch graag nog vloerverwarming had gelegd? Think twice: niets geeft je een gelukzaliger gevoel dan op je blote voeten rondhuppelen op een heerlijk warme vloer in je living. Dus: wie aan een bouwplanning werkt, houd wat budget over voor die overheerlijke vloerverwarming!

 

 

Geen radiatoren nodig

Vloerverwarming is niet alleen supergezellig in je woning, maar het levert je ook nog eens tal van voordelen op. Zo hoef je geen extra radiatoren te hangen in je huis omdat de vloerverwarming (grotendeels) jouw huis verwarmt. Het heeft niet alleen een esthetisch voordeel qua design. Doordat je geen verwarming meer moet plaatsen tegen de wanden, bespaar je ook nog eens ruimte die jij vrij kan benutten. Extra win!

Vloerverwarming is niet alleen supergezellig in je woning, maar het levert je ook nog eens tal van voordelen op.

Money in the pocket

En had je al eens gedacht aan de centjes in je portemonnee? Als je vloerverwarming hebt gelegd, dan kan je daardoor aanzienlijk besparen op je energiefactuur. En is dat niet wat iedereen wil: hogere cijfers op de bankrekening? Vloerverwarming verbruikt gemiddeld zo’n 20% minder energie dan radiatoren. Wil je het helemaal volgens het ‘boekje’ doen? Leg dan vloerverwarming met warm water: dat is nog zuiniger in verbruik dan elektrische vloerverwarming.

Als je vloerverwarming hebt gelegd, dan kan je daardoor aanzienlijk besparen op je energiefactuur.

Een comfortgevoel in je huis

Nog het grootste voordeel van vloerverwarming is dat het de ruimte homogeen verwarmt waardoor de kamer gelijkmatig verwarmd wordt en zo voor een aangename warmte zorgt. Zo zorg je ervoor dat het overal in de ruimte even warm aanvoelt. Geen uithoeken in je huis dus waar het frisser aanvoelt. Vloerverwarming zorgt voor een stabiele temperatuur die evenredig verdeeld is over het ganse oppervlak waardoor de luchttemperatuur laag kan blijven. Laat die geitenwollensokken maar komen! :-)

Nog het grootste voordeel van vloerverwarming is dat het de ruimte homogeen verwarmt waardoor de kamer gelijkmatig verwarmd wordt en zo voor een aangename warmte zorgt.

Tapijten of piano’s uit den boze

Wie vloerverwarming heeft gelegd, doet er uiteraard geen goed aan om die prachtige vloerverwarming te bedekken met dikke tapijten. Op die manier blijft de warmte gevangen tussen de vloer en het tapijt. Ook voor piano’s of andere houten muziekinstrumenten die op de grond staan, is vloerverwarming niet ideaal. Wie vloerverwarming legt, houdt het beter open en clean. In dat opzicht past vloerverwarming perfect bij de industriële woontrend van de laatste jaren.

Wie vloerverwarming heeft gelegd, doet er uiteraard geen goed aan om die prachtige vloerverwarming te bedekken met dikke tapijten.
Ben jij ook overtuigd van de vele voordelen van vloerverwarming? Leg je oor dan eens te luister bij professionals van KJM Construct. Zij adviseren jou graag en helpen jou bij de realisatie van jouw vloerverwarming! Be nice to your feet, they take you everywhere…