5 steengoede voordelen van tegelvloeren

04-06-2018

Nog altijd aan het twijfelen over welke vloer het best bij jou en je huis past? Sit back, relax, want tegelvloeren zijn dé oplossing voor elke kamer. Waarom juist? Wel, er zijn massa’s redenen om voor een tegelvloer te kiezen - eigenlijk te veel om op te sommen. Maar speciaal voor jou proppen we al die pluspunten samen in 5 steengoede voordelen!

 

Tegels voor elk interieur

Geen enkele soort vloerbedekking is zo veelzijdig als tegelvloeren. Wie kiest voor natuursteen, geeft zijn huis een unieke uitstraling, want geen enkele tegel in natuursteen is hetzelfde. Keramische tegels zijn dan weer beschikbaar in allerlei kleuren en motieven en passen dus in elk interieur. En voor wie twijfelde tussen parket en tegels: er bestaan zelfs tegels met houtlook! Zo krijgt je vloer de uitstraling van parket, maar kan jij wel genieten van het praktische gemak van tegels. I-de-aal!

Geen enkele soort vloerbedekking is zo veelzijdig als tegelvloeren.

Duurzaam

Cliché, maar o-zo-waar: tegelvloeren zijn nog altijd een van de meest duurzame soorten vloerbedekking. Ze zijn slijtvast en sterk en eens ze geplaatst zijn, kan je er jarenlang van genieten, zelfs als je kinderen of huisdieren hebt. Op tegels kan nu eenmaal niet gekauwd worden, en ook scherpe nagels en speelgoed veroorzaken meestal geen problemen. Huisdier- en kidsproof? Check!

Cliché, maar o-zo-waar: tegelvloeren zijn nog altijd een van de meest duurzame soorten vloerbedekking.

Hier kan je van de vloer eten

Nog een voordeel voor wie kinderen of huisdieren heeft (of zelf een grote knoeier is): keramische tegelvloeren zijn water- en vlekbestendig en dus makkelijk schoon te maken. Ze zijn dus erg hygiënisch, en dat is goed nieuws voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Heb je je oog laten vallen op tegels uit natuursteen? Geen probleem, laat ze gewoon impregneren. Zo hebben ze een beschermlaag die hen altijd beschermt, zelfs tegen de grootste knoeiers.

Nog een voordeel voor wie kinderen of huisdieren heeft (of zelf een grote knoeier is): keramische tegelvloeren zijn water- en vlekbestendig en dus makkelijk schoon te maken.

Een ruimte transformeren met vloertegels

Vloertegels kunnen een ruimte niet alleen mooier maken, maar zelfs volledig transformeren! Grote tegels kan je bijvoorbeeld gebruiken om een ruimte er groter te laten uitzien dan ze werkelijk is. Daarnaast krijgt een kamer met extra grote tegels meteen ook een strakke, luxueuze en klassevolle uitstraling. Handig als je een blijvende indruk wilt achterlaten bij iedereen die bij je over de vloer komt. ;)

Vloertegels kunnen een ruimte niet alleen mooier maken, maar zelfs volledig transformeren!

Zo zit je er warmpjes bij

Misverstand: vloertegels voelen ijskoud aan in de winter. Nope, want wie zijn vloer deftig laat isoleren, hoeft helemaal geen last te hebben van koude voeten! Ben je toch een ongelooflijke koukleum? Dan zal je blij zijn om te horen dat tegelvloeren perfect combineerbaar zijn met vloerverwarming! Tegels zijn namelijk perfecte warmtegeleiders. Zo warmt de hele ruimte zich op in plaats van alleen één hoek van de kamer. Resultaat? Jij geniet sneller van een knus warmtegevoel en doordat de thermostaat een graadje lager kan, bespaar jij op je energiefactuur! Ka-ching!

Misverstand: vloertegels voelen ijskoud aan in de winter.
Hebben deze 5 steengoede voordelen je compleet gevloerd en wil jij ook een tegelvloer? Neem dan contact op met Bedra, specialist in vloeropbouw en -afwerking. Zij nemen je vloeren onder handen van A tot Z en zorgen voor een mooie, egale en vlakke betegeling. Zo kan jij eindelijk vol overtuiging zeggen dat je de beste vloer hebt gekozen!